Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: SIXS TS2

Alsmaar meer sporters zijn zich bewust van het belang van onderkleding, al blijft het voor sommigen een besparingspostje onder het motto ‘niemand ziet het toch’. Onderkleding kiezen is evenwel niet eenvoudig want je kan de prestaties van een stuk ondergoed vaak niet van de verpakking aflezen. Bij dezen de 100% Getest van het SIXS TS2 onderhemd met lange mouwen.

SIXS is een onderkledingfabrikant die je op de kaart van Italië ergens tussen Bologna en Ravenna moet zoeken. Het gamma functioneel ondergoed is ongelooflijk uitgebreid, maar tegelijk ook heel logisch opgedeeld en op de website kom je door een aantal filters aan te klikken als vanzelf bij het kledingstuk uit dat je nodig hebt. Het TS2 onderhemd is de langemouwenversie van het TS1 onderhemd dat logischerwijs korte mouwen heeft. Het TS2 onderhemd is volgens SIXS het hele jaar door bruikbaar, al geniet het mijn voorkeur in lente en herfst. Als het in de zomer echt warm is, draag je geen onderhemd met lange mouwen en valt de TS2 dus af. Ook als het in de winter berekoud is, blijft de TS2 in mijn kast omdat het onderhemd te weinig thermisch isolerende eigenschappen heeft. Je kan het in de winter wel als eerste kledinglaag dragen, maar dan zal er nog een warme tussenlaag aan te pas moeten komen om je lichaam tijdens het sporten op temperatuur te houden.

Carbon in the mix

Het TS2 onderhemd is gemaakt van een garenmix waar drie procent carbonvezels aan toe is gevoegd. Het rompgedeelte is naadloos geweven (geen stiknaden = geen irritatie) en de gebruikte stof is in alle richtingen heel rekbaar waardoor een hoog draagcomfort ontstaat. De maten van het onderhemd kloppen voor mijn postuur perfect: de mouwen zijn lang genoeg en niet te breed of te smal en aangezien er geen opstaande rand aan de kraag zit kan je het shirt met alle mogelijke jerseys of jacks combineren. Is het wat frisser en wil je extra bescherming aan de hals, dan moet je de hulp van een Buff sjaaltje inroepen. Hou er ook rekening mee dat het TS2 onderhemd tamelijk recht afgesneden is. Dat betekent dat je in een sportieve houding of de fiets iets meer stof op de buik hebt terwijl het rugpand onderaan niet verlengd is om je daar extra bescherming tegen de elementen te bieden. Zoals eerder aangegeven is het TS2 onderhemd vooral bruikbaar in lente en herfst, ook al omdat er op het borstpand geen windbrekerlaag zit.

Bruikbaar en duurzaam

‘Bruikbaar in lente en herfst’ betekent toch dat het 53,90 euro kostende onderhemd je op de helft van je ritten van dienst kan zijn. Bij mij ligt het SIXS TS2 onderhemd in ieder geval in het bovenste schuifje omwille van zijn hoog draagcomfort en precies omwille van die weinig isolerende eigenschappen. Ik ben namelijk niet zo’n fan van héél warme onderhemden zodat ik vermoedelijk iets langer dan de andere fietsers in de winter met het TS2 onderhemd door blijf fietsen. Na een paar maanden intensief gebruik is de pasvorm nog intact (sommige andere onderhemden beginnen na tien wasbeurten hier en daar vervelend uit te zakken) en ook de antibacteriële werking is nog top (bij andere onderhemden worden de vezels door het wassen vaak aangetast waardoor hun werking vermindert en je na een zweterig ritje bij thuiskomst staat te stinken als een os). Dat het TS2 onderhemd in verschillende kleuren verkrijgbaar is (black carbon, white carbon, dark red, dark green, orange fluo, red, light blue, yellow tour en army), is mooi meegenomen. Omdat onderkleding toch ook een beetje mode is, niet?

Conclusie

Het TS2 onderhemd van SIXS is er eentje die je simpelweg in je fietskledingkast moet hebben omdat het enorm veelzijdig inzetbaar is. En koop er meteen TS1 onderhemd met korte mouwen bij want ook daar zal je heel veel plezier aan beleven (onder een shirt met korte mouwen en gecombineerd met een paar armwarmers).

Het bijzonder uitgebreide gamma vind je op de website van SIXS.

Gerelateerde artikels