Deel dit artikel:

100% getest: Sigma ROX 4.0

Het assortiment GPS fietscomputers van Sigma werd onlangs uitgebreid met drie nieuwe modellen. De eenvoudige ROX 2.0 is bedoeld voor louter recreatief gebruik, de ROX 11.1 EVO moet de meest veeleisende fietser bekoren. De ROX 4.0 situeert zich netjes tussen beiden in.

De ROX 4.0 levert voor een erg scherpe prijs (89,95 euro) de belangrijkste trainingsdata en helpt je met turn-by-turn aanwijzingen de weg te vinden door middel van een pijltje. Naargelang je behoeften kan je de ROX 4.0, die verkrijgbaar is in een witte of zwarte uitvoering, aanschaffen met of zonder hartslagmeterband en/of cadanssensor.

Simpel maar accuraat

De installatie gebeurt in een handomdraai, op het stuur of op de stuurpen. Dit doe je met twee spanriempjes of met een meegeleverde adaptor die de computer ook op hobbelig terrein op zijn plaats houdt.
Voor gebruik moet je de Sigma Ride App downloaden. Die slaat al je trainingsgegevens op en stuurt routes direct van de Komoot-app naar de fietscomputer. De display is voldoende groot (2,4 inch) en overzichtelijk, je bepaalt zelf de indeling van de zichtbare velden. Bij het pijltje dat de richting aangeeft zie je een aftellende afstandsindicatie tot de volgende bocht. De aanwijzingen zijn daardoor accuraat maar toch misten we soms het overzichtsbeeld en het stratenplan van ons traject. Volledig opgeladen houdt de batterij het meerdere ritten vol, maar om te navigeren ben je ook afhankelijk van (de batterij van) je smartphone, wat niet altijd even handig is.
Wie vertrouwd is met kaartnavigatie, zal dit toestel als een stap achteruit ervaren. Ben je op zoek naar een budgetvriendelijke GPS, dan is de ROX 4.0 wel een aanrader. (LV)

De juiste prijs

De basisuitvoering kost 89,95 euro.
Voor de versie met hartslagmeter betaal je 129,95 euro. 
Inclusief hartslagmeter en cadanssensor kost de ROX 4.0 189,95 euro.

Rox.sigmasport.com/nl/

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE