Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: Selle Italia SLR Lady Flow

Goed op de fiets zitten is voor mannen én vrouwen ultra belangrijk, vandaar dat ieder zijn voorkeur heeft voor een bepaald zadel. Martine Eeclo (60) fietst al 32 jaar en trapt jaarlijks minstens achtduizend kilometer weg. Het ideale proefkonijn dus om met een Selle Italia SLR Lady Flow zadel op pad te sturen.

Het SLR Lady Flow zadel van Selle Italia wordt gekenmerkt door de wel heel grote centrale uitsparing en de afwerking met zin voor detail. Het zadel heeft een dek van kunstleder, staat op een ronde titanium rail en is ontwikkeld voor dames die lekker sportief fietsen en veel uren in het zadel maken. Om zo goed mogelijk op de damesanatomie aan te sluiten, is het zadel beschikbaar in twee maten. De Small-versie meet 131×275 mm en weegt 185 gram, Martine ging met de Large-variant van 145×275 mm en 190 gram op pad. Beide zadels kosten trouwens even veel: 139,90 euro.

Na een dikke maand testrijden kon Martine slechts weinig minpunten bij het SLR Lady Flow zadel bedenken. “De pasvorm van het zadel is voor mij heel goed en vanaf de eerste meter zat ik comfortabel. De uitsparing in het midden van het zadel is ideaal om de druk te verlagen terwijl het zadel de zitbotjes toch prima ondersteunt. Omdat vrouwenzadels anders horen te zijn dan mannenzadels wou ik voor het damespeloton absoluut een dameszadel testen. Van de SLR Lady Flow ben ik heel tevreden en ik zou het zadel ook zelf zeker aankopen. Omdat de aankoop van een zadel vaak een beetje een gok is, zou het goed zijn mochten alle fietsenmakers over een aantal testzadels beschikken. Dan kan je na een paar proefritten met meer kennis van zaken overgaan tot de aankoop.”

Het volledige aanbod van Selle Italia bekijk je hier, via deze link vind je bij welke dealers je Selle Italia zadels kunt testen.

Gerelateerde artikels