Deel dit artikel:

100% Getest: Scott RC Ultimate-outfit

Scott heeft een uitermate ruim gamma aan kleding en accessoires, met een even ruime waaier aan prijzen. Deze RC Ultimate-combinatie zit helemaal aan de top van het aanbod en toonde tijdens onze test aan dat Scott er geen half werk van maakt, onder meer dankzij de verwerking van grafeen in het shirt.

Het Scott RC Ultimate Graphene-shirt maakt gebruik van de speciale Kinetech Graphene Yarn Technology. Grafeen wordt zowat beschouwd als het wondermateriaal maar hier moet het vooral zorgen voor een vlotte temperatuurhuishouding. Daarnaast spreekt de begeleidende tekst zelfs van luchtkanalen die de luchtstroom optimaliseren. De voelbare en zichtbare textuur van het gewoven materiaal moet op zijn beurt weer de aerodynamica naar een hoger niveau tillen.

Je merkt in elk geval meteen dat dit geen toeristentruitje is. Het is licht, klein en strak. Normaal hijsen we ons gemakkelijk – oké, bij Italiaanse maten moeten we bij het dichtritsen al eens onze adem inhouden – in een medium, maar nu kregen we een large in onze handen gestopt en hadden we niet de neiging om die kleinere maat te vragen. We droegen de outfit in warme, Italiaanse omstandigheden maar ook minder zwoele Belgische temperaturen en waren verbaasd over hoe goed zo’n compleet zwart shirt ons koel kon houden. Het zweet lijkt snel naar de buitenkant te worden getransporteerd, waar het verdampt. Op langere ritten waren we dan weer blij met het draagcomfort. Ondanks de strakke pasvorm vergeet je dat je het draagt. Nergens flappert er iets of trekt het tegen. Achteraan vind je maar twee zakken, maar die hangen niet door als je er iets in stopt én worden aangevuld met een ritszakje aan de zijkant.

Ook de RC Ultimate ++++ Men’s Bibs-broek kregen we in een maatje large en dat bleek eveneens een voltreffer. De pijpen zijn lang, zoals de trend is, en het uiteinde is over een lengte van zo’n 5 centimeter heel dun en dient om goed op de huid aan te grijpen, zodat hij niet omhoog kruipt tijdens het bewegen. Het mag gezegd dat dit een uitstekende oplossing is: je ziet geen afknelling aan de overgang van broek naar bil en de broek blijft inderdaad op zijn plaats gebeiteld. Voor de broek werkt Scott eveneens met gewoven Kinetech-stof, herkenbaar aan de ribbels die dit materiaal vormt. Daardoor kleeft de broek aan je been, maar dan op een manier die je niet voelt of irriteert. Dat komt hoogstwaarschijnlijk door de constructiemethode, want per been is één stuk stof gebruikt. Minder naden staat gelijk aan minder irritatie. Bovendien voelt het alsof de strakke stof de spieren wat ondersteunt. Het Premium-zeem maakt zijn naam waar, want het zit perfect gepositioneerd en hield ons zelfs op de langste ritten comfortabel in het zadel. Bretellen zijn het onderdeel dat vaak op minder aandacht kan rekenen, maar bij deze broek verdienen ze toch een applausje. Ze blijven, mede dankzij hun breedte en de kruising op de rug, goed op de schouders rusten en irriteren niet. Ben je trouwens geen fan van zwart, dan is er ook een fluogele uitvoering.

De Ultimate-outfit doet wat de naam belooft en is een outfit die het waard is om het lijf van een profrenner te sieren. In dit geval moesten de broek en het shirt ons minder afgetraind lijf omvatten maar dat deden ze voortreffelijk. Of we er sneller door werden, durven we niet zeggen, maar comfortabel was het alvast wel. Rest natuurlijk de prijs en die is even hoogstaand als de kledij: 179,90 euro voor het RC Ultimate Graphene Short-Sleeve Shirt en 219,90 euro voor de RC Ultimate ++++ Men’s Bibs.

Gerelateerde artikels