Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: Scott Essential LF Glove

Goede grip op je stuur is essentieel als je off-road gaat fietsen. Vandaar de logische naam voor de Scott Essential LF handschoenen…

De Scott Essential handschoenen met lange vingers zijn gemaakt van een lichtgewicht combinatie van mesh en airprene die in combinatie met een voering op de handpalm van gemiddelde dikte de juiste balans moet vinden tussen comfort en bescherming voor de dames die aan trailriding doen. De kleine TRP velcrosluiting zit op de bovenkant van de pols, met de badstof op de duim veeg je zweet of snot uit je gezicht. Te koop in de maten XS tot XL en in drie kleurversies (wit/grijs, blauw, rood/paars) kosten de handschoenen 35 euro. Lissa Breugelmans ging er mee aan de slag en dit zijn haar bevindingen.

“De Essential handschoenen met lange vingers hebben een goeie pasvorm, al valt hij in maat ‘Large’ voor een dameshandschoen best ruim. De bescherming op de palm van de hand is goed, de stof op de rug van de hand is eerder dun zodat ik toch een beetje twijfels heb bij de duurzaamheid van de handschoenen. Als zomerhandschoen voor gravelritten voldoen de Essentials zeker, voor het heftigere werk op de trails kies ik vermoedelijk toch voor handschoenen die iets meer bescherming bieden.”

www.scott-sports.com

Gerelateerde artikels