Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: Rapha Pro Team Baselayer

“Wel of geen onderhemd?”, is een discussie waarmee je cyclorijders op een zomers terras gerust een halve dag zoet houdt. Ik ga nooit zonder zweethemd op weg, ook niet als het dertig graden is. En tegenwoordig kies ik héél vaak voor de Rapha Pro Team Baselayer met korte mouwen.

First things first: 60 euro voor een onderhemd is een prijs waar je spontaan van begint te zweten. En reken je de prijs uit naar het aantal grammen product dat je krijgt, dan wordt het nog gekker want het onderhemd weegt slechts zeventig gram.

Alle gekheid op een stokje: die zeventig gram is uiteraard een argument dat in het voordeel van het Rapha onderhemd pleit. Zoals dat bij Rapha de gewoonte is koppelt de Britse fietskledingfabrikant een stijlvol design aan een hoge productkwaliteit. Het onderhemd is voor en achter gemaakt van rekbaar en heel open geweven mesh, de zijpanden van de baselayer zijn extreem rekbaar in functie van een perfect aansluitende pasvorm. Opmerkelijk is dat op sommige plaatsen de verschillende panelen vlak aan mekaar worden gestikt, in zones die gevoeliger zijn voor irritatie (rond de nek, ter hoogte van de oksels) kiest Rapha er voor om de stoffen aan mekaar te lassen.

Wat de stijlvolle details betreft is het jammer dat je de baselayer onder een shirt draagt want zo blijft de grappige tekst op de borst (L’homme au marteau) onzichtbaar. Omdat de stof nagenoeg geen vocht opneemt heb je ook amper last van vieze geurtjes en na een wasbeurt is de baselayer op vijf minuten weer droog. Ik draag altijd een onderhemd omdat ik het niet prettig vind om de bretellen van een fietsbroek meteen op mijn huid te voelen en al zeker niet ter hoogte van de schouders. Vandaar mijn verslaving aan zweethemdjes en ondanks de prijs kan ik de Rapha Pro Team Baselayer met korte mouwen iedereen aanbevelen. Simpelweg omdat ie zo goed presteert.

De volledige collectie van Rapha vind je hier.

Gerelateerde artikels