Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: Poly BackBeat Fit 3100

Niets zo saai als een indoortraining zonder naar TV te kunnen kijken of muziek te luisteren. De voorbije maanden testten we de Poly BackBeat Fit 3100.

Aanvankelijk kregen we de BackBeat Fit 3100 oortjes toegestuurd om ze op de openbare weg te gebruiken. Fabrikant Poly is immers van mening dat het nieuwe design de sporter wel het comfort van muziek beluisteren geeft, zonder dat alle omgevingsgeluiden worden afgeblokt waardoor de veiligheid van de fietser gegarandeerd blijft. Omdat voor Grinta! de veiligheid van de fietser altijd bovenaan de lijst met aandachtspunten staat, wilden we de BackBeat Fit 3100 tijdens een fietstocht buiten een kans geven. Tot honderd procent tevredenheid leidde dat evenwel niet want volgens ons zorgt de combinatie van muziek en windgeruis er voor dat de fietser onvoldoende het omgevingsgeluid kan waarnemen om in alle veiligheid te kunnen fietsen. Waarna we ons actieterrein verlegden en tijdens een paar hardlooptrainingen ondervonden dat de oortjes wel efficiënt zijn. Bij hardlopen ligt de snelheid lager zodat de combinatie hebt van muziek en rijwind voor minder decibels zorgt. Bijkomend probleem voor wie de BackBeat Fit 3100 buiten op de fiets wil gebruiken is dat ze met een beugel over en achter het oor geborgd worden. Dat komt de stabiliteit van de earbuds wel tegen goede, keerzijde van de medaille is dat de pootjes van je bril op de brug van de earbuds rusten en dat voelt niet zo prettig.

Indoor dan maar

Op de indoor trainer speelt het veiligheidsprobleem uiteraard niet en daar is het aangenaam trainen met de BackBeat Fit 3100. Het draadloze ontwerp is sowieso een groot pluspunt en de BackBeat Fit 3100 earbuds zitten heel comfortabel in het oor. De oordopjes zijn water- en zweetbestendig en eens je ze in hebt voel je ze niet meer zitten. Op ieder oordopje staat vermeld voor welk oor het bestemd is, da’s wel zo handig.

Slim etui

Met dank aan de batterijen die het tot vijf uur uitzingen hoef je de BackBeat Fit 3100’s niet na elke training op te laden, wat je trouwens doet door de earbuds in hun etui op te bergen. Dat etui doet dienst als laadstation van de earbuds en heeft voldoende energie in huis om de earbuds twee keer op te laden. Het etui laad je dan weer op door het met een USB-kabel op je computer of het stroomnet aan te sluiten. Schakel je de earbuds in door twee seconden op de knop op de zijkant te duwen, dan krijg je meteen de status van de batterij te horen. Verbinden met bluetooth gaat ook zeer vlot. Computer, Ipad of gsm: het lukt allemaal vlekkeloos, al moeten deze apparaten wel binnen de tien meter blijven liggen. Een bluetooth verbinding tot stand brengen doe je trouwens door de knop op de earbud lang ingedrukt te houden.

Prima sound

Het geluid dat de Poly oordopjes leveren is zeer goed. De 13,5 mm- drivers die in de oordopjes zitten leveren zuiver geluid waardoor je optimaal van je muziek kan genieten. Tijdens de indoortraining heb je geen last meer van het geluid van de trainer en kan je de workout opleuken met wat muziek.

Kwaliteit heeft zijn prijs

De Poly BackBeat Fit 3100 kost 149 euro en zit daarmee in het duurdere segment van sportoordopjes. Voor de actieve (buiten)fietser blijven we sportoordopjes een moeilijk item vinden gezien de veiligheid op de weg en het waarnemen van het geluid van het verkeer. Voor de indoorsporter zijn wel hun geld waard en je kan ze uiteraard ook gebruiken wanneer je niet aan het sporten bent, maar gewoon even muziek wil beluisteren.

Alle details over de Poly BackBeat Fit 3100 en de verkooppunten vind je hier.