Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: La Passione Club Jersey & Minimal Bibshorts

De outfits van La Passione herken je van ver. Simpele maar stijlvolle designs en een rijk pallet aan kleuren typeren het Italiaanse merk dat zijn oorsprong kent aan het Gardameer. Jammer genoeg was die Italiaanse snit lang niet voor iedere fietser even flatterend. Met het PSN Club-gamma wordt de kledij van La Passione dankzij de ‘regular fit’ een stuk toegankelijker.

Het PSN shirt, een klassieker in het gamma van La Passione, wordt gekenmerkt door een erg competitieve snit. Niet alleen strak qua looks, maar ook op vlak van pasvorm. Niet iedere fietser komt daar even goed mee uit de verf, en dat hebben ze bij La Passione zelf ook begrepen. Daarom werd het PSN Club jersey ontwikkeld.

Geen blote onderbuik

Het PSN Club truitje werd uit dezelfde materialen ontworpen, kost even veel maar heeft een pasvorm die ook voor de modale fietser geschikt is. De borst en de lenden werden net iets ruimer voorzien, net zoals de mooi aansluitende mouwen. Daarnaast is het PSN Club shirt ook wat langer. Zo worden blote onderbuiken bij het afstappen van de fiets vermeden.

Dezelfde kwaliteitsgarantie

Voor het overige komen dezelfde eigenschappen terug vanuit het PSN-gamma. Italiaanse kwaliteitsstof met een nauw aansluitende ergonomische kraag, een ritssluiting over de volledige lengte die dankzij het Cam Lock systeem nauwkeurig opent hoever jij zelf wilt. De siliconen gripper en de drie verstevigde achterzakken maken van het PSN Club truitje een duurzame metgezel. Subtiele reflecterende logo’s waarborgen bovendien jouw veiligheid, al zijn de felle kleuren uit het gamma sowieso al echte eyecatchers.

Less is more

Met de Minimal Bibshorts houdt La Passione vast aan ‘less is more’. Een minimalistisch design waarbij de stiknaden tot een absoluut minimum beperkt worden. In combinatie met de Elastic Interface pad worden uren fietsplezier gegarandeerd. De bretels zijn gemaakt van een ultralichte, geperforeerde stof uit één stuk. Dankzij de siliconen band aan de binnenkant blijft de Minimal bibshort bovendien steeds op de juiste plaats. Op die manier biedt de stof goede spiercompressie op de correcte plaatsen. Bij La Passione geven ze ook mee dat de Minimal koersbroek strakker kan aanvoelen dan je gewend bent. Tegelijk verzekeren dat ze zo comfortabel zal aanvoelen dat het strakke gevoel meteen verdwijnt.

Het advies blijkt niet uit de lucht gegrepen. Een bijkomende tip is om de broekspijpen met de siliconen band om te vouwen vooraleer je de Minimal bibshort aantrekt. Zo voorkom je dat de pijpen blijven hangen bij het optrekken. En hoewel het nu allemaal klinkt alsof we één of ander duikpak aantrekken past de Minimal broek als gegoten. De stof voelt erg kwalitatief, alsof de broek nog jaren zal meegaan in onze garderobe. Het Elastic Interface zeem voelt vrij dik en wat gek aan, maar zet zich volledig vanaf het eerste contact met je zadel.

Conclusie

La Passione doet met het PSN Club truitje effectief wat het belooft. Het shirt geeft je stijl als fietser. Zelfs wanneer je net dat kilootje te veel meesleurt. Het oranje shirt en de donkerblauwe bibshort die we toegestuurd kregen vormen trouwens een uitstekende combinatie. Ondanks het feit dat de broek en het truitje uit een andere productreeks binnen het gamma komt. Het geheim zit’m erin dat ze bij La Passione voor al hun bibshorts dezelfde beperkte kleuren gebruiken. Op die manier kan je naar hartenlust het boven- en onderstuk combineren dat het best aan jouw noden voldoet. De kousen vind je in nagenoeg iedere kleur die bij de shirts wordt aangeboden. Ze kosten 12 euro en zijn de ideale aanvulling van je outfit.

Met 85 euro voor het PSN Club Jersey en 130 euro voor de Minimal Bibshorts is de kledij van La Passione niet goedkoop. Langs de andere kant heb je voor dat geld wel een enorm kwalitatief setje kledij. Misschien niet om alle dagen mee te fietsen, maar zeker wel om je fietsvrienden op zondag jaloers te maken. Bij La Passione claimen ze trouwens dat hun kleding een stuk goedkoper is dan vergelijkbare merken met dezelfde kwaliteit. De Italianen werken immers volgens wat we gemakshalve het Canyon-model noemen: verkoop rechtstreeks van fabrikant naar consument zonder distributeurs of handelaars. En blijk je toch jouw maat niet te kennen, dan biedt La Passione nog een retourbeleid van 30 dagen.

Gerelateerde artikels