Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: GripGrab Windproof Midseason Glove

De GripGrab Ride Hi-Vis Windproof Midseason handschoenen hebben hun naam niet gestolen. Want hoewel de productnaam een hele mond vol is, weet je wel meteen wat je van de handschoenen kunt verwachten.

Met een gewicht van amper 25 gram per handschoen weet je meteen dat je van de GripGrab Ride Hi-Vis Windproof Midseason handschoenen in het diepste van de winter geen maximale bescherming moet verwachten. Ze heten dan ook niet voor niets ‘midseason’. Net als bij de Raptor handschoenen is de handpalm van een vrij dunne, maar toch duurzame stof gemaakt en de in silicone geprinte GripGrab logo’s garanderen een uitmuntende grip. Het is trouwens de combinatie van de dunne stof op de handpalm met de silicone logo’s die voor de perfecte controle over het stuur zorgt. Centraal op de handpalm zit een vier millimeter dik ‘Docter Gel’ gelkussen, op de duim zit een andere stof zodat je ook het aanraakscherm van je telefoon kunt gebruiken en de bovenkant van de duim is in badstof afgewerkt om vocht of zweet uit je ogen te wrijven. Het manchet van de handschoenen is bijzonder kort en de snit lekker strak aansluitend zodat de handschoenen ook bij maximale inspanningen niet voor irritaties zorgen. De bovenkant van de hand en vingers is afgewerkt met een stof die de wind goed buitenhoudt en ook wel een spatje regenwater kan verdragen. Echt waterdicht zijn de handschoenen zeker niet, niet in het minst omdat langs de korte manchetten het regenwater zo naar binnen loopt. Op een koudere dag zal je omwille van die heel korte manchetjes ook liefst een trui met lange mouwen dragen waarvan de lengte van de mouwen ruim voldoende is. Vallen de mouwen wat kort uit, dan blaast de rijwind zo koude naar je ellebogen en oksels.

Goed bekeken

De fluo gele kleur in combinatie met de reflecterende print op de rug van de handschoen verbetert je zichtbaarheid in het verkeer zodat de Ride Hi-Vis Windproof Midseason Gloves ideaal zijn als je op een koele voor- of najaarsochtend naar het werk fietst. Toch kan je de handschoenen voor veel meer dan dat gebruiken. Als je bijvoorbeeld ziet dat de toppers uit het veldrijden voor hun winterse inspanningen van een uurtje soms de lichter gevoerde Raptor handschoen van GripGrab gebruiken, dan snap je meteen dat fanatieke amateursporters ook in de winter iets aan de Windproof Midseason handschoenen kunnen hebben. Zeker als je bij koude temperaturen je handen voor de inspanning insmeert met een verwarmende zalf, kan je deze handschoenen gebruiken. Ze beschermen dan voldoende tot temperaturen net boven het vriespunt en je geniet van de maximale grip op het stuur. Vandaar dat het misschien niet slecht zou zijn mocht GripGrab deze handschoen ook in neutraal zwart op de markt brengen want veldrijden in zo’n opvallend paar fluo gele handschoenen is toch een tikkeltje overdreven.

34,95 euro is een correcte prijs voor een handschoen met deze afwerkingskwaliteit, al blijft het natuurlijk wel een tussenseizoenshandschoen en zullen sommige fietsers deze GripGrabs net om die reden laten liggen. Want heb je al een aantal zomerhandschoenen en winterhandschoenen, dan is het misschien lastig om uit te leggen waarom je er nog een paar tussenseizoenshandschoenen bij zou nemen. Al is die vraag snel beantwoord: voor je comfort.

Alle details van de GripGrab Ride Hi-Vis Windproof Midseason Gloves vind je hier.

Gerelateerde artikels