Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: GripGrab Signature Slim Fit SS Cycling Jersey en Racing Padded Cycling Bibs

Begonnen als fabrikant van fietshandschoenen, breidde het Deense GripGrab het aanbod al snel uit met overschoenen, onderkleding en de meest recente aanvulling zijn volledige fietsoutfits. We testten het Signature Slim Fit SS Cycling Jersey in combinatie met de Racing Padded Cycling Bibs.

Twee broeken, vijf shirts

Wat de broeken betreft schiet GripGrab een beetje ‘op reserve’ uit de startbokken want het aanbod blijft voorlopig beperkt tot een Endurance broek van 149,95 euro en de Racing Padded Cycling Bibs van 99,95 euro. Zowel de Endurance als de Racing fietsbroek is beschikbaar in zwart en donkerblauw om er voor te zorgen dat die twee broeken bij alle mogelijke GripGrab fietsshirts passen. Want het aanbod truitjes is van bij de start meteen een pak uitgebreider met een Signature Slim Fit Cycling Jersey (in rood, donkerblauw, fluo geel en zwart), een Explicit Slim Fit Racing Jersey (in roos/donkerblauw, lichtblauw/donkerblauw en grijs/fluogeel), een Ultralight Climbers Cycling Jersey (in rood, donkerblauw of) zwart, een Classic Slim Fit Racing Cycling Jersey (in wit/zwart, rood/zwart, donkerblauw/wit, lichtblauw/donkerblauw en zwart/roos) en tenslotte een Classic Casual Cycling Jersey in rood/zwart, donkerblauw/wit en zwart/roos). Hier variëren de prijzen van 69,95 euro tot 119,95 euro.

Goede broek

Maar goed, terug naar de testkleding. De Racing Padded fietsbroek is nogal klassiek van opbouw. Meerdere panelen van eenzelfde soort lycra die een lichte compressiefunctie heeft worden op een nette manier samengestikt (platte stiknaden), de broekspijpen worden met drie centimeter brede elastieken met silicone print aan de binnenkant op hun plaats gehouden en de bretellen worden uit twee verschillende materialen gemaakt. Het rugpand van de bretellen is van een ademend mesh gemaakt, de twee bretellen aan de voorkant van de broek zijn van een heel rekbare stof die heel prettig aanvoelt op de huid. Het Zoom-X zeem komt van het Italiaanse Elastic Interface en heeft een variabele dikte. Voor 99,95 euro is dit gewoon een goede fietsbroek zonder meer. De Racing Padded broek is niet ultra licht, ultra comfortabel of extreem innovatief, maar doet gewoon zonder opvallen zijn werk. De pasvorm is goed, het draagcomfort OK en met de discrete looks past de broek onder eender welk fietsshirt. Of dat nu van GripGrab komt of niet.

Top shirt

In vergelijking met de doorsnee prestaties van de Racing Padded fietsbroek presteert het Signature Slim Fit Cycling Jersey een niveautje hoger en het moet gezegd dat de looks meer dan dik in orde zijn. Het shirt zit een pak technischer in mekaar dan de broek, met onder andere het gebruik van meerdere stoffen. Onder de oksels zit een lichter stof om het zweet gemakkelijker te laten ontsnappen, de drie achterzakken zijn van een iets dikkere stof gemaakt en de mouwen hebben aan de achterkant een wat gladdere stof. Helemaal in lijn met de jongste modetrend zijn de korte mouwjtes iets langer dan vroeger zonder dat ze echt te diep vallen. De mouwen worden trouwens op hun plaats gehouden met eenzelfde elastiek als die uit de fietsbroek, maar die elastiek gaat niet helemaal rond de mouwen. Driekwart van de mouwomtrek met een elastiek afwerken volstond voor GripGrab om een shirt te ontwerpen waarvan de mouwtjes perfect op hun plaats blijven zitten. Het shirt zelf wordt onderaan op zijn plaats gehouden met een dun elastiek met silicone, de vollede frontale rits zit een beetje in de stof verzonken. Ondanks het feit dat de rits vrij dun is, kan je het shirt wel gemakkelijk al rijdend open ritsen en weer dichtmaken. De ritsslede heeft ook een slotje.

Musketon

Is de broek gewoon goed zonder meer en blijft ze daarom net wat vaker ongebruikt in de kast liggen, dan heeft het Signature Slim Fit Cycling Jersey zich in sneltempo wel een plaatsje veroverd tussen mijn favoriete fietstruitjes. Omdat ik de klassiek sportieve looks wel kan pruimen, omdat het draagcomfort subliem is en … omwille van één detail waar ik absolute fan van ben. Dat geen van de drie steekzakjes onderaan het rugpand met een rits afsluitbaar is, vind ik jammer. Maar het alternatief dat GripGrab voorzag is minstens even geniaal. In de rechter achterzak hebben de Denen immers een plastic musketon voorzien, ideaal om je huissleutels aan op te hangen. En sinds die keer dat ik in het Kluisbos met mijn mountainbike een salto mortale maakte en mijn huissleutels in een sierlijke boog twintig meter verder de brandnetels in vlogen, kan ik zo’n simpel musketonnetje wel naar waarde schatten.

Conclusie

Voor 99,95 euro is de broek goed. Voor 99,95 euro is het shirt top. Je vindt alle GripGrab fietskleding onder deze link .