Deel dit artikel:

100% Getest: Fiksu Timo, broek voor woon-werk

Voormalig profrenner Sander Helven heeft tegenwoordig een eigen merk. Fiksu richt zich op woonwerkfietsers en brengt kleding die zowel punten scoort qua functionaliteit op de fiets als qua modieuze look naast de fiets. Wij probeerden de waterafstotende Timo-broek.

‘Clever Clothing’, zo luidt de slogan van Fiksu. Het jonge Belgische merk, opgericht door de Limburgse ex-wielerprof Sander Helven, mikt op het steeds groeiende publiek van de fietspendelaars. En dan met name de pendelaars die zich per fiets willen verplaatsen zonder zich bij aankomst te moeten douchen of omkleden. Met de casual kleding van Fiksu heb je zelfs met de fiets geen excuus meer om niet deftig voor de dag te komen op je werk of op die belangrijke meeting. De stijlvolle Timo-broek vormt een sterke basis voor de jonge collectie en is zowel voor dames (onder de naam Elina, met aangepaste pasvorm) als voor heren in vier maten en drie verschillende kleuren beschikbaar. Er is trouwens ook een korte broek verkrijgbaar.

Je moet al goed kijken om te zien dat de geklede broek niet zomaar tot de standaardkledij behoort. Tot je ‘m aanvoelt, is dat. De stof rekt in alle richtingen en biedt waterafstotende bescherming tijdens regenachtige ritten. Het is uiteraard geen pure regenbroek, maar je zag de druppels er mooi bovenop parelen, waardoor het zeker voldoende bescherming biedt voor kortere verplaatsingen en/of miezerweer.

De tailleband met dubbele drukknopsluiting is verstevigd en blijft steeds goed zitten. De achterkant van de Timo-broek is gemaakt van een extra elastische constructie die meer bewegingsvrijheid toelaat. Hierdoor beschikt de Timo helaas niet over achterzakken. De zakken vooraan zijn diep en sluiten in fietspositie goed af. Een ritssluiting aan de zakken zou echter kunnen zorgen voor een geruster gemoed.

Prijs: 149,90 euro

Meer info op de website van Fiksu >>