Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: Evoc FR Trail Women 20l

Lieve Wouters fietst elke dag van het jaar naar het werk, twintig kilometer heen en uiteraard evenveel weer terug. De spulletjes die ze overdag nodig heeft, vervoert ze in een fietstas, al vindt ze die niet zo handig. Een ruime, stevige rugzak met een op dames afgestemde pasvorm stond hoog op haar verlanglijstje en wij kwamen bij de Evoc FR Trail Women 20l uit.

Zoals de naam al doet vermoeden is de Evoc FR Trail Women 20l eerder en rugzak voor dagritten op de mountainbike dan voor woon-werk verkeer. Het aanbod aan damesspecifieke rugzakken is echter klein, vandaar dat we hoopten dat de Evoc voor Lieve de klus wel zou klaren. Met 1.300 gram is deze 27 x 56 x 14 cm grote rugzak niet vederlicht, maar dat komt omdat met de Liteshield Back Protector een stevige rugbeschermer in de rugzak is geïntegreerd. Opnieuw vooral bedoeld om je rug te beschermen als je off-road gaat stoeien want je wil bij een valpartij ergens in een bos vooral niet meemaken dat het minipompje dat je in je rugzak stopte zich tussen een paar van je ribben plant. Je kan de Evoc met of zonder de Liteshield Back Protector gebruiken en na een zware crash biedt Evoc een gratis vervanging van de rugbeschermer aan. In de twintig liter ruime tas is er plaats voor drankreservoirs tot drie liter inhoud, de schouderriempjes, de heupgordel en het borstriempje zijn aan de vrouwelijke lichaamsvormen aangepast om zo min mogelijk in de weg te zitten. De uitrusting van de Evoc FR Trail Women 20l is uitgebreid want er zit ook een regenhoes op en je vindt er talloze lusjes, haakjes en oogjes om je sleutels, gereedschap en zelfs een helm te vervoeren. Met al deze technologie aan boord is de Evoc FR Trail Women 20l pittig geprijsd: 180 euro. Lieve was er echter mee in haar nopjes en besloot haar evaluatieformulier met “Deze rugzak zou ik zeker zelf kopen.” Dit is wat ze verder over de Evoc neer pende:

“Aanvankelijk leek de rugzak me nogal stijf en daardoor onhandig. Ik was dus meteen kritisch want rugzakken mogen niet als een last aanvoelen, iets wat ik al meermaals ondervond bij andere modellen die ik uittestte. Het rugpaneel is uit twee delen opgebouwd en valt daardoor wel comfortabel. De rugzak is veel ruimer dan hij lijkt en ik kon er echt al mijn spullen (handdoek, schoenen, kleding, lunchpakket en snacks) in kwijt. Ik was ook verrast door de mogelijkheden van de rugzak, de verschillende opbergvakken en de regenhoes krijgt een dikke plus voor mij. De stevige heupgordel zorgt voor veel extra comfort omdat de rugzak tijdens het fietsen niet constant op je rug hangt te wiebelen. Voor wie de FR Trail Women 20l voor woon-werk verkeer gebruikt zou het handig zijn mocht Evoc van deze rugzak een fluo versie maken. Op de regenhoes staat de merknaam wel in fluo gedrukt, maar de rugzak zelf zou wat mij betreft ook wel wat meer fluo accenten mogen hebben.”

Over de FR Trail Women 20l vind je hier alle details.

Gerelateerde artikels