Deel dit artikel:

100% Getest: complete kit van UYN

Grinta! kreeg de beschikking over een complete outfit van Unleash Your Nature (UYN), bestaande uit een shirt, baselayer en bib shorts. Een van de redacteuren ging ermee de weg op en noteerde de bevindingen.

UYN AIRWING SHIRT & RACEFAST BIB SHORT

De kledij van de Italiaanse fabrikant Unleash Your Nature (UYN) valt in de eerste plaats op door de gebruikte stof. Traditioneel in wielerkledij gebruikt lycra wordt gecombineerd met een stof met een eerder gebreide structuur (knitted fabric genaamd), wat een aparte look geeft. Deze combinatie moet er bovendien voor zorgen dat er een heel hoog draagcomfort verkregen wordt.

Airwing Shirt

Dit shirt is verkrijgbaar in 3 kleuren, telkens gecombineerd met een zwart rugpand. De mouwen, schouder- en nekpartij zijn uitgevoerd in een stof met reliëf, om de aerodynamica te verhogen. Of je daar als wielertoerist echt iets aan hebt is de vraag, het ziet er in elk geval gesoigneerd uit. De mouwen komen tot net boven de elleboog. De voorkant van het shirt is uitgevoerd in de typisch voor UYN gebreide stof. Als je het shirt aantrekt voelt dit heel stretchy aan, en de zachte stof geeft een aangenaam gevoel op de huid. Achteraan heeft het shirt een zwart rugpaneel uit geperforeerd lycra, wat voor een goede verkoeling moet zorgen bij hoge temperaturen. Desondanks voelde het shirt toch vrij warm, misschien zit de zwarte kleur er voor iets tussen? Achteraan zijn 3 zakken voorzien en een silicone antisliprand onderaan.

Racefast Bib Short

De Racefast Bib Short is net als het shirt gemaakt uit de combinatie van lycra met de knitted fabric. Het rugpand van de broek, het zitgedeelte en de binnenkant van de dijen bestaat uit lycra, de buitenkant van de dijen uit de knitted fabric. De broek is onderaan afgezoomd met een brede boord , die voorzien is van brede verticale sleuven die, wanneer de spieren zich opspannen, zich telkens wat openzetten om zo voor extra verkoeling te zorgen. De broek zit zeer comfortabel, al is het zo dat ze wel vrij dik aanvoelt. Binnenin zit een comfortabele ademende zeem met verschillende diktes naargelang de contactzone. De bretellen zijn in feite brede elastieken die achteraan net onder de schouders met een tussenstukje worden samengehouden. Voor op écht warme dagen misschien een iets te dikke broek, ondanks de geïntegreerde technologie.

+ Oog voor detail
+ Draagcomfort

– Aparte look zal niet iedereen aanspreken

Adviesprijs Airwing shirt: 159,00 euro
Adviesprijs Racefast bib short: 199,00 euro

UYN EnergyOn short sleeve undershirt

Deze Unleash Your Nature baselayer is een zeer licht shirt voor zomerse omstandigheden. De gebruikte vezel is Natex, een 100% natuurlijke vezel die volgens de fabrikant tot 50% sneller droogt dan traditioneel nylon. Het shirt is anders geweven naargelang de plaats op het lichaam, ter hoogte van de borst, rug en onder de oksels zijn stukken met grotere perforaties voorzien dan elders. UYN noemt dit zelf “Flowtunnels” technology, een soort tunneltjes in de stof die de lucht beter langs het lichaam geleiden voor een optimale koeling.

“Hoog draagcomfort”

Het shirt voelt heel aangenaam op de huid. De mouwen blijven goed zitten wanneer je je koerstruitje erboven aantrekt. De structuur in de stof zorgt er effectief voor dat vocht goed wordt afgevoerd en dat je lichaam droog blijft. Wij testten de witte uitvoering, het shirt is ook in blauw en zwart verkrijgbaar. Er is geen langer achterpand aan het shirt, voor- en achterkant zijn even lang. Het shirt is echter elastisch genoeg om achteraan ook de onderrug goed te beschermen.

+ Hoog draagcomfort
+ Zeer licht shirt
+ Wasbaar op 40°C

Adviesprijs: 69,00 euro

UYN Aero Socks

Deze lichtgewicht kousen van UYN zijn ontworpen met aerodynamica in het achterhoofd. Het beenstuk van de kousen is voorzien van een driedimensionele ribbelstructuur om de lucht beter langs de benen te geleiden. De gebruikte Fibresist vezel is slijtagebestendig en thermoregulerend. Verkrijgbaar in 4 kleurcombinaties, waaronder neutraal wit.

“Sta op je strepen”

De kousen zijn hoog, zoals we het tegenwoordig de trend is. Het beenstuk ziet er vrij dik uit waardoor de kousen niet meteen als zomerkousen overkomen, maar bij nadere inspectie zie je tussen de ribbels door dat het echt wel lichte kousen zijn. Aan de enkel en op de buitenkant van de voet zijn verstevigingen aangebracht in de stof om slijtage te verminderen. Wil je er gesoigneerd bijrijden, besteed dan extra aandacht aan de strepen achteraan en zorg dat deze mooi recht lopen.

+ Doordacht ontwerp
+ Trendy look

– Zien er niet uit als echt elegante zomerkousen

Adviesprijs: 16,90 euro