Deel dit artikel:

100% Getest: Calobra Comfort Odin-jack en Eclipse-fietsbroek

Wie in de wintermaanden buiten wil fietsen, investeert best in goede fietskledij. Kleden in laagjes, weet je wel. Dankzij de fietskleding van Calobra hoeft jouw winteractiviteit geen fortuinen te kosten. We gingen alvast op pad met het Comfort Odin-fietsjack en de Eclipse lange fietsbroek, die samen minder dan 185 euro kosten.

Calobra staat bekend om het aanbieden van budgetvriendelijke fietskleding. En dus was het toch even schrikken toen we het Comfort Odin fietsjack aangeboden kregen. Prijs: 99,95 euro. Meteen het duurste kledingstuk in het gamma van Calobra, maar nog steeds een pak voordeliger dan andere jacks op de markt. Dan is natuurlijk de vraag wat je krijgt voor je geld. Hetzelfde kan gezegd worden over de lange Eclipse-fietsbroek met zeem, voor 84,95 euro.

Comfortabel maar aansluitend

Het Comfort fietsjack biedt – u raadt het al – een comfortabele pasvorm. Recreatieve fietsers die in de wintermaanden een kilootje bijkomen, zullen in het voorjaar zorgeloos opnieuw met het Comfort-jack op pad kunnen. Al raden ze bij Calobra wel aan om sowieso een maatje groter te kiezen dan je reguliere kledij. De elastische materialen zorgen voor voldoende bewegingsvrijheid en een vest die ondanks de comfortabele pasvorm niet gaat wapperen.

Bewegingsvrijheid in alle warmte

De bewegingsvrijheid van het Comfort-jack wordt ook doorgetrokken naar de lange Eclipse-fietsbroek met zeem. Het thermoregulerende en ademende materiaal voelt zacht en warm aan. Het zeem heeft een anatomische pasvorm die de zitbotten en de rotatiezone van het bekken beter beschermt. Onder de toplaag schuilt een laag van schuim met hoge dichtheid om extra comfort te bieden tijdens langere ritten.

Inzetbaarheid afhankelijk van intensiteit

Het moet gezegd dat het ensemble best stijlvol toont. De kakigroene Odin-kleurstelling oogt modern. De drukke patronen van de binnenvoering zie je gelukkig enkel wanneer je het fietsjack openritst. Hoe intensiever je fietsrit, hoe lager de temperaturen waarbij het Comfort jack bruikbaar is. Door te spelen met verschillende baselayers, is het fietsjasje bruikbaar bij temperaturen tussen 0 en 15 graden. Zolang het droog blijft, is dat. De ademende stof is niet waterdicht. En dus voorziet Calobra ook geen extra bescherming voor kostbare zaken in de achterzakken. Die zakken zijn overigens wel ruim genoeg om al je spullen mee te nemen, waaronder eventueel een bodywarmer. Die kan je onderweg gebruiken om ijzige wind te counteren die niet volledig door het jasje geblokkeerd wordt.  Ook hier is alles weer afhankelijk van de intensiteit waarmee je fietst. Je moet het Comfort-jack als het ware wat beter leren kennen om de do’s en don’ts ervan te ontdekken. Het blijft voor de rest prima zitten.

Aangename Eclipse-broek

En ook de Eclipse-broek is een leuke verrassing. De pasvorm is aangenaam, de stof enorm soepel maar tegelijkertijd warm. Dankzij de rek onder de voet, gaat de broek niet omhoog kruipen ter hoogte van de enkels. En dat is een absoluut pluspunt, want een belangrijke potentiële oorzaak van warmteverlies. Ook bij de Eclipse echter geen waterafstotende stof. Wie zoekt naar bescherming tegen water, is beter af met de DWR-variant die eveneens bestaat binnen het gamma van Calobra. Van koude hebben we in ieder geval geen last met deze broek, net als van zadelpijn. Het gebruikte zeem is qua dikte en ondersteuning ideaal om opnieuw uit onze fietswinterslaap te komen.

Een heel eind op weg

Beginnende fietsers of actieve fietsers die geen fortuin willen spenderen aan hun hobby, komen met dit ensemble al een heel eind op weg. Ook qua stijl, want we vielen met het Odin Comfort Jack absoluut niet uit de toon tijdens groepsritten de afgelopen periode. Een prijsbewuste keuze die naast enkele beperkingen vooral ook veel mogelijkheden biedt.

Prijs:
– Eclipse lange broek met zeem: 84,95 euro
– Comfort Odin-fietsjack: 99,95 euro

Meer info op de website van Calobra >>

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE