Deel dit artikel:

100% Getest: Bioracer Tempest Protect Jacket

Warm kun je het nog altijd niet noemen, dus zoeken we voorlopig nog onze toevlucht tot de winterkleding. Een jas die daarbij goed tot zijn recht kwam, was de Tempest Protect van Bioracer.

Laten we duidelijk zijn, de Tempest Protect is een jas voor die dagen waarop je echt bescherming tegen de kou nodig hebt. Bovendien val je ermee op in het verkeer. Enerzijds heb je de duidelijke fluokleur (ook fluogeel is beschikbaar), anderzijds heb je de PXL-reflectiestroken. Overdag vallen die niet op, maar als er een licht op schijnt, licht je mooi op. Die stroken zitten goed gepositioneerd op de borst, rug en schouders. Met die aandacht voor zichtbaarheid verdient deze Bioracer-jas al onze appreciatie, maar ook qua bescherming kon hij ons overtuigen.

Waterdicht en aandacht voor detail

Aan de dikke stof merk je al dat het om een echte winterjas gaat. De binnenkant is zacht, de buitenkant biedt veel beweeglijkheid maar voelt wat stroever aan. De Tempest Protect-stof aan de voor- en zijkant beschermt je niet alleen van de wind en kou maar ook van de regen, want zelfs een stevige bui wordt goed afgehouden. Het zwarte rugpaneel is gemaakt van lichter Tempest-materiaal die oververhitting tegengaat maar wel gemakkelijker water doorlaat. Op die plek is dat uiteraard minder belangrijk, zeker aangezien alle andere panelen wel waterafstotend zijn.

Dan zijn er nog de goed uitgewerkte details. Zo wordt de waterdichte rits nog extra afgeschermd door een flap erachter en is die rits zowel van bovenaan als onderaan te openen. Dat is handig als je het toch wat te warm krijgt. De kraag komt voldoende hoog om je keel en hals te beschermen, en is aan de binnenkant aangenaam zacht afgewerkt. Achteraan heb je een grote ritszak en een kleiner zakje, terwijl er ook vooraan een waterdichte zak is om je telefoon in op te bergen. Eerst vonden we dat een wat vreemde plek maar we moeten toegeven dat het in koud weer moeilijk is om in je achterzak te moeten vissen naar een gsm. Bovendien is dat zijzakje heel gemakkelijk te bereiken dankzij een handig verlengkoordje aan de rits. Als laatste is er de regenflap. Bij droog weer kan je die gewoon ‘opklappen’, maar als het regent, laat je die ‘beverstaart’, zoals Bioracer dat noemt, over je achterwerk vallen om die regio te beschermen tegen spatwater.

Conclusie

Een goede mix van regen- en windbescherming, zichtbaarheid, pasvorm en gebruiksgemak maken van de Bioracer Tempest Protect Jacket een uitstekende winterjas. Draag hem bij koude temperaturen, want boven de tien graden ga je er vanzelfsprekend gemakkelijk in zweten. Voor het tussenseizoen heeft Bioracer namelijk nog een aantal andere Tempest-jassen in het gamma. De Tempest Protect kost 189 euro en is verkrijgbaar in zes verschillende designs.