Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: Bioracer Tempest Pixel Glove

Fietsen met koude handen is sowieso niet leuk en ook jouw veiligheid en die van andere weggebruikers komt in het gedrang als je met verkleumde vingers je fiets slechts half onder controle hebt. Voor wie de overgang tussen zomerhandschoenen en dik gevoerde winterhandschoenen te groot is, ontwikkelde Bioracer de One Tempest Pixel handschoenen.

Koude handen kunnen je hele rit verpesten. Bioracer heeft met de One Tempest Pixel een prima handschoen voor het tussenseizoen in het aanbod. De handschoen is gemaakt van de waterafstotende en winddichte Tempest stof die Bioracer ook gebruikt voor fietsbroeken en –shirts voor minder aangenaam fietsweer. Het gestippelde deel op de rug van de handschoen heeft bovendien een reflecterende werking waardoor je beter opvalt in het schijnsel van autolichten.

Niet te warm, niet te koud

Wij hebben de Gloves One Tempest Pixel uitgetest op ritten bij temperaturen net boven het vriespunt en tot een graad of zes. De stof mag dan dun zijn,maar is verrassend isolerend. We kregen geen koude handen. De ademende eigenschap van de stof zorgt ervoor dat je handen geen kans krijgen om te zweten. Want vaak is het net door afkoelend zweet dat je in dikke handschoenen toch nog met koude handen zit. De kussentjes en anti-sliplaag op de handpalm bieden veel grip en een prima demping van de trillingen als je het stuur vastneemt.

Snel effe belle?

Tussen duim en wijsvinger zit extra versteviging omdat net daar de handschoen tijdens het fietsen het zwaarst op de proef wordt gesteld. Een energiereep uit je achterzak vissen lukt prima omdat je door de dunne stof genoeg gevoel met je vingers behoudt. Het gebruikte materiaal is zeer soepel en comfortabel. Jammer dat de handschoen niet touchscreenproof is. Om je GSM te gebruiken – om te horen waar die ene fietsmaat blijft die altijd te laat is – moet je toch je handschoen uittrekken.

Bij wat motregen of een verdwaald buitje bleven onze handen een tijdje droog. Bovendien zijn je handschoenen in snel tempo weer helemaal droog. Komt de regen met bakken tegelijk uit de lucht vallen, dan voel je toch nattigheid. Bij echte vrieskou zal je toch naar een dikkere handschoen moeten grijpen. Maar voor een doorsnee Vlaams herfst- of voorjaarsdag? Niet twijfelen. 35 euro is een correcte prijs voor een handschoen in dit segment. Met roze, grijze of gele spikkels krijg je drie kleuren om uit te kiezen.

Alle details op de website van Bioracer.

Gerelateerde artikels