Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

100% Getest: Assos Equipe RS Spring Fall Collectie

Nieuwjaar staat voor de deur en dat is het ideale moment om meteen plannen te maken voor het nieuwe jaar. Wat denk je van nog een laatste 100% van winterkleding? Wij trokken afgelopen periode de Assos Equipe RS Spring Fall collectie aan en weten al wat we in 2020 in het voorjaar zullen dragen.

De voorbije weken en maanden zijn we als fietsers nog niet verwend op meteorologisch gebied. Echt winteren deed het zeker nog niet, maar vaker dan ons lief was moesten we de weg op in regen en wind. Ideale omstandigheden om de Assos Equipe RS Spring Fall collectie te testen. We kregen het Equipe RS Spring Fall Jacket, de Equipe RS Spring Fall Bibshorts S9 en het Equipe RS Spring Fall Aero Gillet om te testen. Het Zwitserse merk dat al jaar en dag bekend staat om zijn high-end fietskleding levert ook deze keer topmateriaal af. Een perfecte balans tussen dikke winterkleding en aerodynamica, zelf omschrijven ze het als ‘aerodynamische thermokleding’.

Equipe RS Spring Fall Jacket

Het Assos Equipe RS Spring Fall Jacket is een technisch zeer mooi jacket dat opgebouwd is uit twee lagen wat voor extra isolatie zorgt. De lange mouwen sluiten mooi aan wat dit jacket zeer comfortabel maakt. Belangrijk om weten is dat de mouwen niet waterdicht zijn waardoor je bij een combinatie van lage temperaturen en veel nattigheid al snel in de problemen komt. Niet getreurd evenwel: voor dat soort ellendig weer raadt Assos het Mille GT Jacket Ultraz Winter aan. Het Equipe RS Sprint Fall Jacket is ideaal voor dagen waarop armstukken niet volstaan om je warm te houden terwijl thermojackets te warm zijn.

Zwart met een tikkeltje meer

De stof waarvan Assos het Equipe RS Spring Fall Jacket maakt is bijzonder aangenaam om dragen en de pasvorm is strak waardoor dit jacket aanvoelt als een aeropak. De mouwen lijken bijna op die van een tijdritpak. Het design is typisch Assos met een zwarte hoofdkleur en één accentkleur (geel deze keer). Op de zijpanden van het jacket en een deel van de rug doorbreekt een print met het Assos-logo als basis de saaiheid. Het jacket is voorzien van drie zakjes, waardoor je voldoende proviand kan meenemen tijdens je rit.

Voor het Equipe RS Spring Fall Jacket vraagt Assos 300 euro.

Alle details op de site van Assos.

Spring Fall S9 Bibshorts

De kledingpartner van NTT Pro Cycling (de nieuwe ploeg van Victor Campenaerts) staat al jaar en dag bekend om de kwaliteit van fietsbroeken. Met de nieuwe Equipe RS Spring Fall Bibshorts S9 zet Assos die traditie verder. De Spring Fall S9 heeft een iets dikkere voering en is de ideale broek voor lente- en herfstritjes of om te combineren met beenstukken. De isolerende materialen geven een lekker warm gevoel en ook de fit is perfect.

RollBar bretellen

De Spring Fall S9 is gebaseerd op de klassieke S9 en heeft dus ook de rollBar technologie. Door de bretellen wat lager op het rugpand te bevestigen, garandeert Assos dat de Equipe RS Spring Fall Bibshorts van de eerste tot de laatste meter perfect zitten. Nog een typisch kenmerk van Assos is het ‘zwevende’ zeem. Door het grijze zeem enkel aan de voor- en achterkant in de broek vast te stikken, blijft er aan de zijkanten letterlijk en figuurlijk bewegingsruimte genoeg om vouwen en plooien te voorkomen. Wat het draagcomfort opnieuw een flinke boost geeft. De iets langere broekpijpen vind ik zeer interessant, al mag je dat ook een persoonlijke inschatting noemen. In de winter combineer je een korte broek vaak met beenstukken en dan zijn langere broekspijpen net iets aangenamer en warmer. De Equipe RS Spring Fall Bibshort S9 kost 230 euro. Niet goedkoop, maar je haalt hiermee wel een topbroek in huis waar je veel plezier aan zal beleven in de Lage Landen en het typisch wisselvallige weer dat we hier hebben.

Alle details op de website van Assos.

Equipe RS Spring Fall Aero Gillet

Als derde product kregen we het Equipe RS Spring Fall Aero Gillet in test. Dit Aero gillet is allerminst goedkoop, met een prijs van 230 euro hoort deze waterproof windvest tot de high-end windvesten. De Aero RS is een perfecte aanvulling op het RS Jacket. Met zijn softshell voorzijde en ademend achterpaneel is dit windvest ideaal: het frontpaneel blokt de koude rijwind af terwijl je langs de rug ook bij intensieve ritten nog voldoende warmte kwijt kunt.

Het Aero gillet is opgebouwd uit drie stoffen, pronkt met een uitmuntend draagcomfort en is compact genoeg om het tijdens een rit snel op te bergen in de achterzak van je fietsshirt. Het gillet is mooi afgewerkt en in ene effen zwarte kleur kan je het gemakkelijk combineren met eender welke trui.

Duur, maar super

Dit Equipe RS Spring Fall Aero Gillet (een hele mond vol) wist ons echt te overtuigen en is eentje om zeker te blijven gebruiken. Leuk aan dit windvest is de double- slider zipper: een rits die in beide richtingen open gaat. Makkelijk wanneer je diep gebogen op de fiets zit en toch wat wil afkoelen. Benieuw hoe dit gillet Campenaerts en co zal bevallen in 2020.

Alle details van het Gillet op de website van Assos.

Gerelateerde artikels