Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Zulte verwelkomt fietsers tijdens Klassieker van het Goede Doel

Zulte is komend weekend de ontmoetingsplaats voor fietsers. In en om de Oost-Vlaamse plaats wordt de Klassieker van het Goede Doel verreden (zaterdag 7 april). Voor racefietsers, mountainbikers en gezinnen zijn er ritten uitgezet. Inschrijven is nog altijd mogelijk.

Een blijvend eerbetoon van WTC de Leierenners aan hun eregouverneur André Denys, zo kan je de Klassieker van het Goede Doel het best omschrijven. Het wielerhart zit er op de juiste plaats: in 2017 zorgden 4.016 fietsers voor een cheque van maar liefst 11.650 euro voor het goede doel. Ook ditmaal zijn er goede doelen verbonden aan de toertocht. Een daarvan is MFC Heynsdaele, een multifunctioneel centrum gelegen in Ronse voor jongeren met gedrags- en/of emotionele stoornissen. Een andere organisatie is  OIGO (Opgeven Is Geen Optie) die als doelstelling heeft het comfort van de kankerpatiënt te verhogen.

Wegrit
Het parcours van de Klassieker van het Goede Doel neemt je mee langs de mooiste plaatsjes en uitzichten van de streek. Langs kronkelende weggetjes fiets je de nodige hoogtemeters bijeen. Er zitten bekende en minder bekende hellingen tussen, waaronder ook enkele nieuwe. Op 8 kilometer van het einde is de Nokereberg in ieder geval de scherprechter. Kasseien zitten er niet in (dan moet je in Nokere wel het gootje nemen…). Er zijn afstanden van 70, 110 en 160 kilometer.

Mountainbike
Ook de mountainbikers komen aan hun trekken tijdens de Klassieker van het Goede doel. Met een vlakke aanloop, een heuvelachtig tussenstuk en opnieuw een vlakke uitloper zal deze rit voor iedereen een mooie uitdaging vormen. Er zitten veel lichtlopende stroken in maar ook enkele stroken die wat power uit de kuiten zullen vragen. Een 5-tal kilometer gaat door het bos. Afsluiter is de passage langs de kronkelende paden van het Zaubeekbos (enkel toegankelijk op 7 april). Er zijn twee afstanden: 45 en 65 kilometer.

Familietocht
Heb je zin om met het gezin te fietsen? Ook dat kan bij de Klassieker van het Goede doel. Er zijn twee familietochten, van 25 en 45 kilometer. De familietocht doet een combinatie van autoluwe wegen, verharde en onverharde paadjes aan. De verhouding is ongeveer 65 procent geasfalteerd, 30 procent verharde paden en 5 procent onverhard. Het wordt niet aangeraden om dit parcours met een racefiets af te leggen.

Coppa Grinta!
De Klassieker van het Goede Doel is onderdeel van de Coppa Grinta! Dit is een circuit van veertien toertochten, gespreid over Vlaanderen en gereden van februari tot september. Coppa Grinta!-tochten staan voor kwaliteit en fietsbeleving, van start tot finish. Wie de Coppa Grinta!’s fietst, maakt kans op leuke prijzen. Het principe is simpel: hoe meer je er fietst, hoe vaker je wordt beloond. Je maakt kans op de hoofdprijs: een Cannondale racefiets ter waarde van 2.999 euro. Lees meer.

Gerelateerde artikels