Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Zo zwaar is de Indian Pacific Wheel Race

Juliana Buhring stopt ultrarace na allergische reactie en begint opnieuw.

De fietsende leerkracht Kristof Allegaert gaat nog steeds fier aan de leiding in de Indian Pacific Wheel Race (update: donderdagochtend 23 maart). Echter, niet alle deelnemers vergaat het gladjes. Volgers zagen eerder deze week dat de tracker van ultrawielrenster Juliana Buhring er plots mee stopte. Na een tijdje werd duidelijk waarom: ze had last van een allergie.

In een video laat ze zien dat ze over een flinke dosis grinta beschikt. Ze krijgt een lift aangeboden van een stel behulpzame truckers. Die helpen haar een handje op de weg terug naar de start van de Indian Pacific Wheel Race (goed voor 5.300 kilometer). De 35-jarige renster is vastbesloten om na een paar dagen van herstel opnieuw een poging te wagen. “Ik ben niet van zo ver naar hier gekomen om nu al weer terug naar huis te gaan”, zegt ze vol moed.

In de video maakt ze duidelijk dat ze diep heeft gezeten toen ze last kreeg van fysiek ongemak. Er zat bloed in haar urine en haar hartslag was onregelmatig. Dat was echter niet het ergste. Ze kreeg een allergische reactie toen ze medicatie nam tegen knieklachten. “Mijn gezocht was gezwollen, ik kon m’n ogen amper openen. Het hoofd voelde alsof het was opgeblazen met een fietspomp. De huid stond in brand, terwijl ik snakte naar lucht.” (foto: website Juliana Buhring)