Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ziekenhuis houdt klimtijdrit in de nieuwe parkeergarage

Ziekenhuis in Breda zet de nieuwe garage op ludieke wijze in de spotlights.

Ziekenhuis Amphia in het Nederlandse Breda heeft een nieuwe parkeergarage. Die wordt op zaterdag 17 september op een opvallende manier in de schijnwerpers gezet: met een klimtijdrit. Iedere fietser is uitgenodigd om deze sportieve uitdaging aan te gaan, laat het ziekenhuis weten.

De klimtijdrit begint om 10 uur met een opening door de Bredase burgemeester Paul Depla. Olof Suttorp van het ziekenhuis geeft het officiële startsein. De klimtijdrit is 480 meter lang en het hellingspercentage is volgens het ziekenhuis 10 procent (op de vier hellingen). In de ochtend gaan de individuele fietsers van start en ’s middags is het de beurt aan de bedrijventeams. Dan mogen zij de klim omhoog maken.

Er is plaats voor 150 individuele deelnemers en voor zestig bedrijventeams van drie deelnemers. De inschrijving is nu open. Het inschrijfgeld van de klimtijdrit gaat naar een kunstwerk dat straks in de tuin van het nieuwe ziekenhuis geplaatst wordt. Dit kunstwerk komt er ter nagedachtenis aan een oorlogsdrama dat zich zeventig jaar geleden in Breda heeft afgespeeld.