Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Zes redenen om in te schrijven voor Passo dello Stelvio

Al meer dan duizend Belgische inschrijvingen.

De inschrijvingen van Passo dello Stelvio lopen als een trein. Meer dan duizend Belgen besloten al om naar Bormio af te zakken en de streek al wandelend, lopend of fietsend te ontdekken. Hier zes redenen waarom je je moet inschrijven voor Passo dello Stelvio 2017.

 1. Legendarische beklimmingen. Bormio ligt in het dal van Valtellina waar enkele scherprechters uit de Giro d’Italia op een zakdoek liggen. De drie belangrijkste zijn de Passo di Gavia, Passo del Mortirolo en de Passo dello Stelvio.
   
 2. Unieke Belgische sfeer in de Italiaanse Alpen. De streek is erg geliefd bij Belgen. Na je inspanningen kan je een babbel slaan in een van de gezellige bars in Bormio. Bovendien is op zaterdag de pasta party om de drie dagen feestelijk af te sluiten.
   
 3. Aangenaam weer. In juni is de temperatuur ideaal om de bergen te beklimmen. De natuur staat in bloei, wat adembenemende landschappen voortbrengt. Aangezien het toeristisch hoogseizoen nog niet begonnen is, kan je in alle rust van de omgeving genieten.
   
 4. Verkeersvrije Passe dello Stelvio. Zaterdag 24 juni zal de mythische berg volledig verkeersvrij zijn. Zo kan je optimaal genieten van een van de favoriete beklimmingen van Thomas De Gendt. 
   
 5. Gastronomie. Bormio is gekend voor zijn specialiteiten van wild en typisch Italiaans lekkers. De wijnen van in het Valtellinadal passen er perfect bij. Bormio werd eerder dit jaar door het Telegraph ski and snowboard magazine verkozen tot gastronomisch verblijf van het jaar. 
   
 6. Thermen. De drie authentieke thermen vormen de beste ontspanning na de inspanning. Geniet van natuurlijke warmwaterbronnen in de rotsen of van zwembaden met imposant uitzicht over het dal.
(SV)

Gerelateerde artikels