Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Zes essentials voor de BBB Season Starter: 3 Loops Legends

Doe jij mee aan de BBB Season Starter: 3 Loops Legend? Dan vind je hier alle informatie over de uitrusting die je zal helpen om er een succesvolle start van het nieuwe fietsseizoen van te maken.

Even ter opfrissing: de BBB Season Starter: 3 Loops Legend is de seizoensopener die BBB Cycling voor zaterdag 27 februari heeft georganiseerd. Daarbij daagt de producent van essentials je uit om zelf een route te maken van minstens 150 kilometer en deze te rijden. De route is opgedeeld in drie lussen. Je bepaalt helemaal zelf hoe lang de drie lussen zijn. Ook is het toegestaan om tussendoor je racefiets bijvoorbeeld in te wisselen voor een gravelbike. Je mag solo of met vrienden rijden, zolang je dat maar corona-proof doet.

Prijzen

Deelnemers aan de BBB Season Starter: 3 Loops Legends maken kans op mooie beloningen van BBB Cycling. Er zijn zogeheten Legendary-prijzen te verdienen in vijf categorieën: ‘Snelste Legend’, ‘Beste Insta Story/Post’, ‘Meest Avontuurlijke Route’, ‘Meeste Klim Meters’ en ‘Meest Legendary Outfit’.

De ideale uitrusting

De BBB Season Starter: 3 Loops Legends vindt dus op 27 februari plaats. Inmiddels weten we allemaal dat het qua weer in februari behoorlijk kan spoken. Is het straks nog steeds ijzig koud? Als je over de juiste kleding en uitrusting beschikt, moet je in staat zijn om de aftrap van het jaar op een goede manier af te ronden. Daarom geven we enkele adviezen omtrent de uitrusting.

  1. 1. UltraWear zipperless

Overschoenen zijn bij kou en wind pure noodzaak. De UltraWear zipperless is van neopreen (3 millimeter) gemaakt en biedt derhalve prima bescherming tegen de elementen. Dankzij de gelijmde naden zijn deze overschoenen volledig waterdicht. Ter hoogte van de hiel en neus zijn de overschoenen extra verstevigd, ze slijten dus niet snel. Mocht je vroeg beginnen of laat finishen (bij schemer), dan helpt het reflecterende artwork je beter zichtbaar te zijn.

2. NanoStrike 600 Combo

Houd het onderweg veilig en draag kwaliteitsverlichting, zeker als je vroeg of laat op de dag of in de bossen je kilometers afhaspelt. Met de NanoStrike 600 (BLS-161) koplamp en het Spark 20 (BLS-151) achterlicht merken anderen je goed op. Daarnaast zie je de weg of het bospad voor je goed.

3. Middle Mate

Neem deze lichtgewicht frametas van nylon onderweg mee. Je kunt er onder meer je smartphone, energierepen en een windstopper in steken. De frametas heeft twee waterbestendige ritsen, dus regen kan niet naar binnen. Dankzij de verstelbare lussen past de tas op vrijwel iedere bovenbuis. De binnenzijde van de tas is lichtblauw, zodat je de inhoud goed kunt herkennen terwijl je op bijvoorbeeld je racefiets of gravelbike zit.

4. PrimeFold S

Moet je onderweg iets verstellen? Dan is deze minitool hét hulpmiddel. Hij biedt negen functies en is uitgerust met duurzame geanodiseerde aluminium zijpanelen.

5. FIRLayer

Een ondershirt is onmisbaar voor een goede regulatie van de lichaamstemperatuur. De FIRLayer met lange mouwen heeft de Far InfraRed (FIR)-technologie voor koude weersomstandigheden. Die houdt het lichaam warm en comfortabel door het metabolisme en de microcirculatie van het lichaam te verbeteren. De baselayer heeft geen naden en bevat speciale panelen voor verbeterde lichaamsondersteuning en een verhoogde thermische efficiëntie. 3D mesh zones optimaliseren de transpiratiecontrole

6. Fuse PH

Deze sportbril heeft meekleurende lenzen met een lichttransmissie van of 82-17% (Cat.0-3) of 50-10% (Cat.1-3). Dat is fijn, zeker als het beter weer is. Ook prettig zijn de strategisch geplaatst ventilatiegaten.

  • Ben je nog niet ingeschreven voor de BBB Season Starter: 3 Loops Legends? Ga dan naar de website!