Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Wout van Aert siert de cover van Tour de France 2021

De Giro d’Italia zit er pas net op, maar inmiddels kijken velen alweer uit naar de volgende grote ronde, de Tour de France. Vandaag verschijnt de nieuwe wielergame Tour de France 2021. Wout van Aert siert hiervan de cover.

Tour de France 2021 biedt een getrouwe versie van het officiële parcours van de Ronde van Frankrijk die dit jaar in Bretagne begint. Als gamer zit je midden in het peloton en strijd je mee om de klassementstruien en de dagzeges. Je stippelt voor elke rit zelf je strategie uit in de jacht naar succes.

Ten opzichte van voorgaande jaren zijn er diverse wijzigingen aangebracht. Het pelotongedrag is realistischer geworden, de My Tour-mode is herontworpen (met meer aanpassingsopties en 89 etappes) en er is een nieuw herstelsysteem (voor extra realisme). Daarnaast zijn er meer keuzemogelijkheden in uitrusting en onderdelen van meer verschillende merken.

Tag je game-maatje

Tour de France 2021 verschijnt vandaag voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en PC. Grinta! mag een PC- en Playstation-versie weggeven. Om hiervoor in aanmerking te komen, ga je naar de Facebook-pagina van Grinta!. Onder de post tag je een game-maatje met wie je Tour de France 2021 zou willen spelen. Grinta! selecteert vervolgens de winnaar.

Pro Cycling Manager 2021

Daarnaast is er Pro Cycling Manager. Ook deze wordt vandaag gelanceerd, alleen voor pc. Pro Cycling Manager 2021 is de enige wielrensimulatiegame die management en racen in realtime combineert. Spelers moeten als managers de wielrenners in hun team rekruteren, trainen en naar de top van de klassementen leiden. Je kunt deelnemen aan 260 races, inclusief alle 21 officiële etappes van de Tour de France 2021. Zo zijn er in totaal 700 etappes.

De game is verrijkt met vele nieuwe features. Zo zijn de Europese kampioenschappen en nationale teams toegevoegd, is het pelotongedrag waarheidsgetrouwer en zijn er realistischere weerseffecten die van invloed zijn op de vermoeidheid en prestaties van wielrenners. Helmen, frames en wielen van bekende merken zijn in de game opgenomen voor nog meer realisme.

Gerelateerde artikels