Deel dit artikel:

WorldTour-teams zijn er vroeg bij met onthulling teamkit 2017

Sky, Cannondale-Drapac en Movistar hebben hun koersshirt al klaar.

Het peloton van 2017 krijgt langzaam maar zeker kleur. Deze week presenteerden drie bekende WorldTour-teams hun outfit voor het komende seizoen. Sky, Cannondale-Drapac en Movistar hebben al in een vroeg stadium laten zien hoe hun koersshirt en -broek er komend jaar uit gaan zien.

Bij het Amerikaanse Cannondale-Drapac blijft het tenue in grote lijnen hetzelfde, zo bleek tijdens de presentatie In Londen. In vergelijking met het shirt van 2016 is er op de nieuwe outfit meer plaats vrij gemaakt voor co-sponsor Drapac. De rode huiskleur van het Australische bedrijf zien we op meerdere plekken op het shirt terug: op de mouwen en in de hals van het shirt. De outfit is trouwens van POC, dat we tot dusver vooral kenden van de helmen. Ze vervangt Castelli, dat de overstap heeft gemaakt naar Sky.

  • shirt1.jpg
  • shirt2.jpg

Het design van Sky’s shirt is een soort van Brits-Italiaanse samensmelting, ontworpen door Richard Pearce. Hij baseerde het grafisch ontwerp op de overwinningen van Team Sky in de voorbij zeven jaar. Het klassieke design diende als uitgangspunt, maar is als het ware ‘heruitgevonden’ in een data-patroon waar elke streep op de jersey, short, handschoenen, sokken en pet voor een specifieke overwinning van Team Sky staat. De langste blauwe lijnen staan voor de vier overwinningen in de Tour de France, met Chris Froomes overwinning in 2016 onder het Sky-logo op de borst. Op WorldTour-niveau voorziet Castelli alleen Sky in  2017 van kleding.

  • froomekit.jpg
  • teamskycastellijersey.jpg

Ook de Spanjaarden van Team Movistar zijn er vroeg bij met de onthulling van de kleding voor 2017. Heel verrassend is het design overigens niet. Het team van onder anderen Nairo Quintana en Alejandro Valverde rijdt vanaf januari in dezelfde kleuren als het afgelopen seizoen. De outfit is ontworpen en gemaakt door het Schotse Endura. Het shirt is getest op aerodynamica in de windtunnel van het Formule 1-team van Mercedes, meldt Movistar met gepaste trots.

shirt3.jpg