Deel dit artikel:

Wordt Beat de eerste wielerclub in de Tour?

Iedereen kan lid worden van Beat Cycling Club.

We krijgen er volgend jaar een internationale wielerclub bij. De naam: Beat Cycling Club. Het idee is dat deze club met een vernieuwend verdienmodel in het professionele wielerpeloton gaat debuteren. De club is een initiatief van Geert Broekhuizen, oud-perschef van onder andere Giant-Alpecin, en Edwin Gulickx.

Beat Cycling Club is een antwoord op de vaak fragiele structuur van teams.  Ze zijn afhankelijk van een handjevol sponsoren. Als een geldschieter besluit de geldkraan dicht te draaien, komt het voortbestaan in gevaar. Dat moet en kan anders volgens de oprichters van Beat Cycling Club, dat waarschijnlijk in 2018 zal debuteren in het peloton.

De bedenkers hebben een clubmodel uitgedokterd. De club heeft een vaste, herkenbare identiteit en de betrokkenheid van leden is groot. Zij kunnen de wielersport van binnenuit beleven en kunnen met ideeën, inspraak en geld een bijdrage leveren aan de eerste wielerclub in de geschiedenis die meedoet aan de Tour de France. Het geld komt vanuit verschillende hoeken.

Via de website kunnen wielerfans ‘pioneer’ (lid) worden om de club. Zo helpen zij Beat Cycling Club verder uit te bouwen. ‘Scout wielertalent, ga voor BEAT op wielerbeurzen staan, stippel samen met Bobbie Traksel de ploegstrategie uit, zet het eerste BEAT clubkampioenschap in de steigers of vertel anderen hoe zij hun wielerdroom kunnen waarmaken’, staat op de website te lezen.