Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Word jij de nieuwe general manager van Lotto-Soudal?

Lotto-Soudal zoekt general manager.

Schuilt er in jou een ‘general manager’ van een wielerploeg? Wie weet doe je er goed aan om eens een blik te werpen op de website van Lotto-Soudal. Daar staat namelijk een open vacature. De Nationale Loterij, die over de wielerploeg gaat, zoekt volgens schrijven iemand met directie-ervaring.

Als general manager ben je samen met de sportief manager verantwoordelijk voor het actief uitbouwen van een netwerk in de wielerwereld en het onderhouden van relaties met de andere belangrijke stakeholders. Denk onder andere aan sponsoren en coöperanten. Daarnaast valt het beheer van de public relations in je takenpakket.

Niet iedereen is in de wieg gelegd voor deze functie. Je moet over een universitair diploma beschikken of zoveel werkervaring hebben dat je gelijkwaardig bent aan iemand met een universitaire opleiding. Affiniteit met wielrennen is een voorwaarde. Daarnaast moet je acht jaar in een gelijkaardige functie op directieniveau hebben gewerkt.

Communicatie is eveneens belangrijk. Je spreekt drie talen (Nederlands, Frans, Engels). De goede communicatieve vaardigheden zijn nodig om het project Captains of Cycling in goede banen te kunnen leiden. Dat project stelt fans en bedrijven in staat om via een klein bedrag aandeelhouder te worden van Lotto-Soudal.

Gerelateerde artikels