Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Word fietsambassadeur van Slovenië

Ben je een fietsliefhebber, heb je de nodige volgers op social media en voel je wel wat voor een trip naar Slovenië? Dan is deelname aan deze winactie van het verkeersbureau van Slovenië wellicht de moeite waard. Je kunt meedingen naar een zesdaagse fietsvakantie. De actie wordt gehouden in de slipstream van de Ronde van Slovenië (15-18 juni).

Zo’n 140 fietsers van 18 teams zullen aan de Ronde van Slovenië deelnemen. De koers bestaat uit 4 etappes en heeft een totale lengte van 650 kilometer. De race start in havenstad Koper en eindigt in Novo mesto in het oosten van het land. De wedstrijdslogan ‘Fight for green’ refereert aan de strijd om de groene trui en is tevens een knipoog naar het groene karakter van Slovenië.

Dit jaar zal de race voor het eerst worden uitgezonden op Eurosport, vertelt Maja Pak, directeur van het verkeersbureau: “Naar schatting zo’n 113 miljoen fietsliefhebbers uit Europa, Azië, Afrika en het Midden-Oosten zullen de race op Eurosport volgen. Een prachtige kans om ons land als een groene en actieve vakantiebestemming te promoten.”

In aanloop naar de wielerrace lanceert het verkeersbureau een winactie waarbij een aantal deelnemers wordt uitgenodigd om van 30 mei – 4 juni door het gevarieerde landschap van Slovenië te fietsen. De geheel verzorgde reis brengt de winnaars onder leiding van een gids door de hoofdstad Ljubljana, door grotten in de bergen van Koroška, langs wijngaarden in het noordoosten en langs de Karst-wijnroute met een bezoek aan de Postjna Cave. Ook een traject langs de kust, de Soča vallei en het meer van Bled staan op het programma.

Voor deelname aan de actie ga je naar de website van het Sloveense verkeersbureau. Daar kun je je eenvoudig aanmelden. Het verkeersbureau maakt op zijn site duidelijk dat zichtbaarheid op sociale media zeer wordt gewaardeerd. Mensen met veel volgers en invloed op onder meer Facebook, Instagram en Twitter hebben meer kans om in aanmerking te komen voor de trip. De winnaars krijgen een GoPro camera mee om hun reis vast te leggen en te delen via hun mediakanalen.

Slovenië timmert behoorlijk aan de weg als fietsbestemming. Het land heeft ruim achtduizend kilometer aan fietspaden, een groot aantal fietsvriendelijke hotels en campings en vijf afwisselende regio’s met talrijke bewegwijzerde routes. Slovenië is een van de groenste landen in Europa.

Gerelateerde artikels