Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Wolvenberg is importeur van Uvex

Het Duitse helmen- en brillenmerk Uvex wordt sinds juli in de Benelux verdeeld door Wolvenberg. Het is het bedrijf dat ook al instaat voor onder andere de kleding van Castelli en Sportful.

‘Protecting people’ is de slogan van Uvex. Al meer dan 90 jaar zien ze het beschermen van mensen als hun taak en hun verantwoordelijkheid. Uvex is familiebedrijf met meer dan 2300 werknemers dat bijna al zijn producten in Duitsland ontwikkelt en vervaardigt. Over alle sporttakken heen beschermt Uvex wereldwijd meer dan 1000 professionele atleten die er mee voor zorgen dat Uvex de beste van de klas is en blijft. Verschillende wereldtoppers zoals Zabel, Kittel, Gilbert, Cavendish of Dumoulin behaalden al indrukwekkende resultaten met de helmen van Uvex.

Helmen
De Uvex helmen kenmerken zich door hun design en de uitstekende pasvorm. Met IAS (Individual Adapting System) stel je de helm passend op elke hoofdvorm af. De Monomatic Lock zorgt er dan weer voor dat je de sluiting moeiteloos met één hand kan openen en weer dichtdoen. Samen met de verschillende types van padding en een optimale ventilatie horen Uvex helmen daarmee bij de beste en de veiligste helmen op de markt.

Brillen
Ook in de brillencollectie komen verschillende technologieën terug. De Variomatic-technologie zorgt ervoor dat de lens via een chemische reactie verandert van licht naar donker, afhankelijk van de weersomstandigheden. De Variotronic-lijn gaat nog een stap verder: daar past de lens zich in een vingerknip aan de omstandigheden aan door het elektronisch switchen tussen een lichte en donkere lens. Daarnaast is er ook een mooie collectie van brillen met verwisselbare lenzen, een sportief instapmodel en een leuke kindercollectie.

Gerelateerde artikels