Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Wisselt na Rapha nu ook Endura van eigenaar?

Bedrijven die mikten op een overname van Rapha maar daarin geen succes hadden, hebben hun aandacht nu verlegd naar Endura. Het in Schotland gevestigde wielerkledingbedrijf zou volgens Britse media open staan voor een verkoop.

Eén van de partijen met interesse is volgens de berichtgeving het bedrijf Investindustrial. Dat heeft een groot aandeel in het befaamde automerk Aston Martin. Investindustrial was eerder ook al geïnteresseerd in Rapha, dat uiteindelijk voor een bedrag van naar verluidt 200 miljoen Britse pond werd verkocht.

Op dit moment is Endura voor ongeveer 30 procent eigendom van Penta Capital. Die partij weigert tot dusver te reageren op de overnamegeruchten. Evenmin gaat Penta Capital in op de mogelijke overnamekandidaten. De toekomst zal dus moeten leren of Endura daadwerkelijk in handen komt van andere eigenaren en zo een volgende stap kan zetten.

Zeker de laatste jaren heeft Endura zich opgewerkt tot een serieuze speler in de markt van wielerkleding. Endura, in 1992 opgericht door Jim McFarlane, zou dit jaar afstevenen op een omzet van circa 30 miljoen Britse pond. Het bedrijf verkoopt zijn producten in meer dan 40 landen wereldwijd. Het Verenigd Koninkrijk is met 40 procent van de verkopen verreweg de belangrijkste markt.

Het Schotse wielerkleding heeft een langdurig partnership met onder meer Movistar. De Spanjaarden rijden in de kleding van Endura.