Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Win een Fizik-zadel met handtekening van Greg Van Avermaet

Fizik houdt winactie.

Sinds de olympische wegzege in Rio de Janeiro rijdt Greg Van Avermaet met een fiets met gouden details. Onder meer het Fizik-zadel is er in goud. De Italiaanse fabrikant heeft een actie uitgeschreven waarbij wielerfans een gesigneerd zadel kunnen winnen, de Antares R1 waarop ‘Gouden Greg’ zelf ook rijdt. Het enige wat je moet doen is een vrij simpele vraag beantwoorden op de website van Fizik.

Het Fizik Antares R1 zadel is een onderdeel van het doorontwikkelde Spine Concept. Waar eerder alleen werd gekeken naar hoe flexibel je ruggengraat is, wordt nu ook rekening gehouden met de manier waarop je fietst. Ook je bekkenrotatie is essentieel of een zadel je wel past of niet. Er is nu een Regular (140mm) en Large (152mm) van de Fizik Antares R1. Des te harder je fietst des te lager de druk op je zadel is dus dan is er minder oppervlak nodig voor de ondersteuning. 

Het Fizik Antares R1-zadel is gemaakt voor de Fizik benoemde Chameleons. De Chameleon staat voor rijders met een redelijk flexibele ruggengraat. Het Antares-zadel is wat vorm betreft ook een mix tussen het Arione- en Aliante- zadel. Dit zadel ondersteunt je goed in elke fietspositie. Het Chameleon-stuur heeft dezelfde ondiepe drop als die van de Bull maar heeft bijna net zo’n lange reach als het stuur voor de Snake. De Fizik Antares R1 is een van de lichtste en stijfste zadels uit de Antares-collectie. Dit komt door de carbon schaal met Wing Flex en de Carbon Braided rails.