Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

‘Wielerhuwelijk’: Jason Kenny en Laura Trott trouwen in diepste geheim

Baangrootheden hebben 'mooiste dag van hun leven'.

Een bruiloft in het diepste geheim. Dat was de huwelijksceremonie van de Britse meervoudig olympisch kampioenen op de piste Jason Kenny en Laura Trott. Afgelopen weekend gaven zij elkaar het ja-woord. Nadien maakte het kersverse huwelijkspaar via sociale media bekend te zijn getrouwd. 

‘Dag mevrouw Kenny’, zette drievoudig olympisch kampioen in Rio, Jason Kenny, op Twitter, samen met een foto van Laura Trott, winnares van twee maal goud op de afgelopen Spelen. Op Instagram liet Laura Trott weten ‘de mooiste dag van haar leven’ te hebben gehad. Cadeaus wilde het stel niet ontvangen; in plaats daarvan hadden de twee hun gasten gevraagd een goed doel te ondersteunen. 

Kenny en Trott zijn grootheden in de baansport. De 28-jarige Kenny heeft in totaal al zes olympische titels in zijn kast liggen. De vier jaar jongere Trott werd de meest succesvolle Britse op de Olympische Spelen ooit toen ze haar titels op de ploegenachtervolging en het omnium van de Spelen in Londen in 2012 wist te verlengen in Rio. In het omnium was ze onder meer Jolien D’hoore te snel af. Zij greep de bronzen medaille.