Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Wie helpt organisatie Yorkshire 2019 een handje?

Het succes van Alejandro Valverde op het wereldkampioenschap in Innsbruck zit nog vers in ons geheugen. Achter de schermen wordt echter alweer met man en macht gewerkt om van het volgende kampioenschap een succes te maken. Het organisatiecomité van Yorkshire zoekt nu een peloton. Niet van wielrenners, maar van tweeduizend vrijwilligers.

Heeft het je altijd al wat geleken om betrokken te zijn bij de organisatie van een wereldkampioenschap? Dan is dit je kans. Het wereldkampioenschap wielrennen vindt volgend jaar plaats in het Britse Yorkshire en daar kan men wel wat handjes gebruiken. Het comité zoekt tweeduizend mensen die het personeel van het evenement willen ontlasten.

Volgens CEO Andy Hindley van Yorkshire 2019 spelen vrijwilligers een cruciale rol en kan alleen met hun steun een succes van het evenement gemaakt worden. Zij worden ingezet voor allerlei taken door het hele land. Ervaring in vrijwilligerswerk en organisatie van wielerevenementen is geen vereiste. Je moet alleen ouder zijn dan 18 jaar.

Er is vooral vraag naar locals, maar ook buitenlanders die de taal machtig zijn, mogen op de deur kloppen. Je kunt je aanmelden voor één tot maximaal negen dagen ondersteuning. Als je eenmaal in de poule met vrijwilligers zit, krijg je in de aanloop naar het evenement een training van het organisatiecomité van Yorkshire. Zo weet je wat er te wachten staat.

In oktober 2016 kreeg Yorkshire het wereldkampioenschap wielrennen toegewezen. Het event vindt plaats van 21 tot en met 29 september. Het is het eerste wereldkampioenschap wielrennen op Britse wegen sinds 1982. Bij de wegrace op zondag 29 september volgen de renners een groot deel van het Tourparcours van 2014.