Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

West-Vlaanderen maakt zich op voor fietsvierdaagse

Van 25 tot en met 28 augustus is er West-Vlaanderens Mooiste.

West-Vlaanderen zet zich deze dagen op de kaart als prettig fietsgebied tijdens West-Vlaanderens Mooiste (25 tot en met 28 augustus). Elk type fietser vindt tijdens de fietsvierdaagse West-Vlaanderens Mooiste een parcours op maat. Iedere dag is er een nieuw bepijld parcours in combinatie met een kwalitatieve bevoorrading. Je hebt de keuze uit meerdere fietsafstanden vanaf 25 tot 125 km.

Donderdag 25 augustus
Op donderdag fiets je door de zachtglooiende streek tussen Roeselare en Menen. In Menen is er een halte in het jukeboxmuseum. Op de terugweg fiets je langsheen de oude spoorlijn Roeselare-Menen. De grotere afstanden fietsen richting de Franse grensgemeenten Bousbecque en Halluin. Ontdek hier de oude smokkelpaden en proef de sfeer van de Kommiezen aan de grens.                     

Vrijdag 26 augustus
De vrijdag fiets je naar regio Houtland en naar Torhout en Aartrijke. De landelijke rust, het fraaie landschap met vele prachtige hoeven, akkers en weilanden zijn enkele kenmerken die deze route typeren. Je fietst dwars door het hart van onze provincie en je ruikt de puurheid van de vele gewassen op het veld. De grotere afstanden fietsen richting de Kust en het kanaal Oostende-Brugge. De natuurrijke omgeving en het kabbelend water zijn de rode draad doorheen deze tocht.                     

Zaterdag 27 augustus
Prachtige panorama’s, glooiende landschappen en verschillende natuurgebieden zijn karakteristieken van de route op zaterdag. Je fietst dwars doorheen de dorpen Zonnebeke, Passendale, Zandvoorde en Geluwveld. Onderweg maak je kennis met de oorlogsherinneringen en de verscheidenheid van natuurdomeinen. Onderweg is er een halte voorzien in ‘De Oude Kaasmakerij’ in Passendale. Vanaf de 75 km krijg je een prachtige route voorgeschoteld in West-Vlaams Heuvelland en Frans Vlaanderen. Je verkent prachtige ‘bergdorpjes’ zoals Kemmel, Reningelst en Wijtschate. Een absolute aanrader voor fietsers die op zoek zijn naar een sportieve uitdaging.                     

Zondag 28 augustus
De fietstocht op zondag wordt gekenmerkt door de landelijke rust, het fraaie groene landschap in combinatie met de hoeven, akkers en weilanden. Je fietst en ontdekt de regio van ’t West-Vlaamse hart. Via vlakke, autoluwe wegen maak je kennis met leuke dorpen zoals Gits, Ardooieen Ledegem. Langsheen het parcours maak je kennis met talrijke groendomeinen en landschappen: Rhodesgoed, Vierkavenbos, De Kleiputten, Wallemote en proef je van mooie erfgoedsites.  

Ook voor mountainbikers
Ontdek het mooiste van West-Vlaanderen met de mountainbike tijdens West-Vlaanderens Mooiste. Op zaterdag 27 en zondag 28 augustus kunnen de mountainbikers zich volop uitleven op onze West-Vlaamse onverharde wegen. Ze worden verwend met korte, pittige klimmetjes, technische passages,  onverharde kerk- en landwegen en boszones in de ruime omgeving. De routes op zaterdag en zondag zijn totaal verschillend van elkaar. Op zaterdag fiets je richting Ledegem en Gullegem en op zondag verken je de streek van Westrozebeke, Staden en Hooglede. Kortom, MTB-toertochten om niet te missen!