Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Weduwe van Demoitié wordt verpleegster in de koers

Astrid Collinge gaat zich inzetten voor veiligheid renners.

De weduwe van Antoine Demoitié, Astrid Collinge, heeft een bijzondere job gevonden. Ze gaat aan het werk als verpleegster in de koers. Ze rijdt binnenkort in de ambulance mee. Op deze manier wil ze haar steentje bijdragen aan een betere bescherming van renners.

Antoine Demoité overleed afgelopen jaar na Gent-Wevelgem. “Sinds Antoine er niet meer is, wil ik me nuttig maken voor de veiligheid van de renners”, zegt ze tegen Sporza. “Als verpleegster heb ik de manier gevonden om dat te doen. Een aantal weken geleden heb ik me aangemeld en onlangs kreeg ik het nieuws dat ik aan de slag mag in een aantal WorldTour-koersen. Ik maak mijn debuut in Luik-Bastenaken-Luik.”

De medische wereld is niet nieuw voor Astrid Collinge. Als verpleegster werkte ze al in het operatiekwartier.

De weduwe van Demoitié was zondag aanwezig bij Gent-Wevelgem. Ze was bij het startpodium waar een minuut stilte werd gehouden. De koersorganisatie overhandigde haar een cheque van 2.500 euro. Die gaf ze op haar beurt weer door aan Oxygene Mont-Goddine, een club die zich sterk maakt voor longtransplantaties. Rugnummer 192, het nummer dat Demoitié vorig jaar droeg, wordt niet meer opgespeld. (foto: Wanty-Groupe Gobert)

Gerelateerde artikels