Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

WADA zet koffiebrander op non-actief

We dachten aanvankelijk dat het om een 1 aprilgrap ging, maar het feit dat de website van koffiebrander Il Magistrale Cycling Coffee offline is, bewijst dat er wel degelijk iets aan de hand is. Volgens Magistrale zaakvoerder Bas van den Heuvel onderzoekt het wereld anti-doping agentschap WADA momenteel het gebruik van koffie in de wielersport. En één van de gevolgen daarvan is dat Il Magistrale tijdelijk zijn activiteiten moet staken.

Zo omschrijft Bas van den Heuvel de situatie zelf in een mail aan onze redactie: “Met de grootst mogelijke moeite om niet kwaad te worden, stuur ik jullie deze mail met een roep om hulp. Sinds gisteren worden al onze koffieproducten onderzocht door de WADA Doping Authoriteit. WADA heeft vorige week beslist dat ze het gebruik van cafeïne in de wielersport willen onderzoeken en ze hebben ons merk als case genomen omdat ze bij onze producten een significante verbetering van de sportprestaties gevonden hebben onder de renners die onze koffie hebben gedronken. Het WADA protocol verplicht ons dat we in de periode van het onderzoek geen koffie mogen branden en verkopen, geen marketing activiteiten mogen uitvoeren en we hebben onze website off-line moeten halen. Indien deze periode langer dan één à twee weken duurt, kunnen we de tent wel sluiten dus we willen jullie vragen om onze berichten op de social media kanalen te delen zodat we iets kunnen inbrengen tegen deze praktijken van WADA.

Laat jullie volgers weten dat je ons steunt! Ik ben jullie zeer dankbaar.”

Een rondje Google leert dat cafeïne al langer een aandachtspunt is van het WADA. Tot 2004 stond cafeïne op de dopinglijst en in 2017 waren er al berichten dat het wereld anti-doping agentschap nieuwe onderzoeken naar het gebruik van cafeïne in de sport wou opstarten.

Gerelateerde artikels