Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Waarom is een baselayer hét belangrijke kledingstuk?

De Active Extreme 2.0 is het ideale all-season product.

Craft heeft dit najaar de lat in de markt van ‘ondershirts’ een stuk hoger gelegd met de lancering van de Active Extreme 2.0. Het kledingstuk mag dan onder het wielertruitje verborgen zitten, toch is het één van de belangrijkere stukken. Waarom? Dat leggen we hieronder uit.

1904495-1900.jpg

“Een bij voorkeur nauwsluitende baselayer zit strak om het lijf. Eenmaal in contact met de huid voert het kledingstuk opkomend zweet direct af naar buiten”

Eerst moeten we iets rechtzetten. Bij Craft spreekt men niet van een zweet- of ondershirt, maar consequent van een baselayer. Daar is bewust voor gekozen. ‘Baselayer’ dekt de lading pas echt. Een ondershirt doet vermoeden dat er altijd iets overheen gedragen moet worden. Dat is niet zo: bijvoorbeeld hardlopers kiezen ervoor om enkel met een baselayer om het bovenlijf te sporten. Met het woord ‘zweetshirt’ doen we het kledingstuk ook tekort; het heeft immers meer functionaliteiten. Last but not least: ‘baselayer’ klinkt gewoonweg trendy in de oren.

Dan de vraag: waarom draag je eigenlijk een baselayer? Als sporters willen we onbezorgd onze passie kunnen uitoefenen. Hinder van transpiratie en irritaties tijdens de inspanning zijn ongewenst. Het bovenlichaam willen we zo droog mogelijk hebben. Een bij voorkeur nauwsluitende baselayer zit strak om het lijf. Eenmaal in contact met de huid voert het kledingstuk opkomend zweet direct af naar buiten. Het vocht verdampt.

In het najaar, als het kwik in de thermometer niet meer zo hoog komt, heeft de baselayer nog een andere relevante taak: het lichaam op temperatuur houden. De Active Extreme 2.0 is de ideale baselayer voor het voor- en najaar maar ook tijdens koudere dagen met het gebruik van meerdere lagen. Dit maakt het Active Extreme 2.0 het ideale all-season product.

activeextreme2011.jpg