Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vuelta naar Canarische Eilanden en Marokko?

De organisatie van de Giro d’Italia flirtte in het verleden al eens met Japan als gastheer van de Grande Partenza. Nu is het ook de Vuelta die verder kijkt dan het Spaanse vasteland. Vuelta-baas Javier Guillen wil in 2020 met de Ronde van Spanje naar de Canarische Eilanden en peinst tevens over een aankomst in Ceuta en Melilla, twee Spaanse enclaves op Marokkaans grondgebied.

“We kunnen naar Ceuta en Melilla via een rit op Marokkaanse grond”, vertelt Guillen aan de Spaanse krant AS. “Maar ik droom vooral van twee ritten op Gran Canaria en twee op Tenerife.”

Al in 2015 bestonden er plannen om dit jaar naar de Spaanse eilandengroep in de Atlantische Oceaan te gaan. Er werd gesproken over aankomsten op de Pico de la Nieves op Gran Canaria en de Teide-vulkaan op Tenerife. Om financiele en logistieke redenen werd daar toen echter van afgezien. Volgens Guillen kost het uitstapje zo’n twee miljoen euro. “Het is logistieke ook een behoorlijke uitdaging, maar het is alle inspanningen waard.”

Helemaal onbekend is de Vuelta niet met fietsen op de Canarische Eilanden. In 1988 gingen de renners in de Spaanse ronde al eens naar de eilandengroep. Marokko is tot dusver nog niet bekend met ontvangst van de Vuelta.

Gerelateerde artikels