Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vrouwenwielrennen in de schijnwerpers in Centrum Ronde van Vlaanderen

Het vrouwenwielrennen zit in de lift, zeker de laatste jaren. De nieuwe tentoonstelling ‘Koninginnen van de Koers’ in het Centrum Ronde van Vlaanderen laat zien hoe de vrouwensport zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld.

Of het nou Lotte Kopecky (Lotto-Soudal), Marianne Vos (WaowDeals Pro Cycling) of Jolien D’hoore (Mitchelton- Scott) is, we zien ze allemaal graag koersen. Dat kan ook, want de afgelopen jaren is de media-aandacht voor het vrouwenwielrennen enorm toegenomen. “Er is langzaamaan een verandering gaande. En dat is goed”, zo vertelde Vlaams minister van Media Sven Gatz donderdagavond bij de opening van ‘Koninginnen van de Koers’.

Het goede nieuwe is: ook dit seizoen is er in Vlaanderen weer volop zendtijd ingeruimd voor de vrouwelijke wielerprofs. De VRT zendt dit voorjaar drie Belgische vrouwenkoersen rechtstreeks uit. In beeld komen in ieder geval de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem. De derde wedstrijd moet nog bepaald worden.

Volgens Gatz draagt de tentoonstelling ‘Koniginnen van de Koers’ in het Centrum Ronde van Vlaanderen wat bij aan de populariteit van het vrouwenwielrennen. De sportsters krijgen daar volgens hem het podium dat ze verdienen. De tentoonstelling werpt namelijk een origineel licht op de evolutie en de rijkdom van de vrouwen in de wielersport. Tot 1 mei is de tentoonstelling in Oudenaarde te bezoeken.