Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Voordracht ‘Testosteron in het peloton’

Op 8 maart brengen Dirk Draulans en Marc Peeters in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde het avondvullend programma 'Testosteron in het peloton'. Marc Peeters (die vanuit fietsongeval.be de rubriek 'Juridisch' in Grinta! verzorgt) bouwt de bruggetjes tussen de vijf hoofdstukken waarin Knack-journalist, bioloog en TV-gezicht Dirk Draulans op zoek gaat naar de parallellen tussen een peloton fietsers en het dierenrijk.

Zo vraagt Draulans zich af waarom wij ons suf moeten trainen om in vorm te geraken terwijl een beer na zijn winterslaap meteen in staat is om te jagen. Verder heeft hij het over de ‘runners high’ bij mieren en laat hij ons weten dat het voor mannelijke sporters interessant is om een inspanningsproef door een vrouwelijke arts te laten afnemen.

De try-out van het programma vond op 31 januari bij Velodome in Berchem plaats en toonde aan dat de combinatie van de fietsgerelateerde wist-je-datjes van Draulans en het praktisch/juridisch advies van Peeters zowel entertainend als informatief is.

De voorstelling vindt op 8 maart in de grote zaal van het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde plaats. De deuren gaan om 19 uur open, een uurtje later beginnen Draulans en Peeters aan de anderhalf uur durende voordracht. Tickets kosten acht euro per stuk, duotickets zijn veertien euro waard. Tickets bestellen gebeurt door te mailen naar fietsongeval@marcpeeters.be en het juiste bedrag met vermelding ‘Testosteron’ over te schrijven naar BE11 4148 1884 6148 met vermelding ’testosteron’. Aan de balie van het Centrum Ronde van Vlaanderen zijn er ook tickets te koop.

Gerelateerde artikels