Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vliegmaatschappij betaalt ‘fooitje’ voor zoekgeraakte fiets

De rapen zijn gaar bij profrenner Philip Lavery. Hij haalt Aer Lingus op zijn social media door het slijk, omdat de maatschappij bij een vlucht zijn racefiets heeft kwijtgemaakt. Ook maakt de Ier zich kwaad om de lakse houding nadien.

Philip Lavery, rijdend voor H&R Block Pro Cycling (continentaal niveau) en ooit stagiair bij Cofidis, kwam in juli terug uit Noord-Amerika. Hij had er enkele koersen gereden. Na zijn vlucht vanuit Portland naar Dublin bleek zijn fiets te zijn verdwenen.

Uiteraard maakte Lavery meteen melding van de zoekgeraakte fiets, maar het bleef stil aan de kant van Aer Lingus. De Ierse renner was genoodzaakt de Ronde van Portugal op een oude fiets zonder teambranding te rijden.

Pas afgelopen week kwam er reactie van Aer Lingus. De maatschappij gaf aan te hebben gezocht naar de fiets, maar geen spoor van de fiets te hebben gevonden. In lijn met het Montreal Verdrag kan Aer Lingus Lavery maximaal 1.357,43 vergoeden, mits hij een bonnetje kan tonen.

Lavery is woest en spuwt zijn gal in de Ierse media. De service is volgens hem van een bedenkelijk niveau en ook schort het aan de communicatie. Pas na een maand kwam Aer Lingus op de lijn. Het bedrag dat de maatschappij voor de fiets wil betalen, is volgens hem slechts een fooitje.

Een troost voor Lavery: de fiets, die volgens de Ierse media ruim 8.000 euro waard is, is verzekerd door het team. Wellicht dat de ploeg en diens sponsoren hem spoedig van een nieuwe racefiets kunnen voorzien.