Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vlamingen bereiden zich in goed gezelschap voor op hun Giro

Vijf wielervrienden rijden Ruta del Sol ter voorbereiding op drie weken Giro.

Vijf Vlaamse vrienden rijden dit jaar de Giro d’Italia. Met Giro For Kids zamelen ze geld in voor kinderen die lijden aan immuunziekten. Om straks over de Italiaanse bergtoppen te kunnen rijden, zijn vier van de vijf sportievelingen afgezakt naar Spanje. De Vlamingen rijden er hun eigen Ruta del Sol en hebben goed gezelschap gevonden, zo bewijzen foto’s. De fietsers kwamen in contact met Tim Wellens, Alberto Contador en Alejandro Valverde.

De fietsvrienden zijn in Zuid-Spanje voor een vijfdaagse training. Elke dag staan er loodzware ritten op het menu om de Giro van later dit jaar goed voor te bereiden. Ze fietsen in totaal zevenhonderd kilometer. “Omwille van budgettaire beperkingen – alles gaat naar ons goede doel – rijden we onder meer met een mountainbike en een goedkope huurfiets van zomaar eventjes twaalf kilogram. Een van ons zal wel steevast een volgbusje bemannen om bij calamiteiten onderweg toch enige support te bieden”, klinkt het bij de heren. 

De juiste vorm is er nog niet, zo laten de mannen weten, maar ze komen wel steeds dichter in de buurt. Over zo’n drie maanden rijden zij hun Ronde van Italië voor het goede doel. 

In de praktijk zullen de fietsers één dag voor de profs over het parcours van de 100ste Giro rijden. De start wordt gegeven in Sardinië. Vervolgens gaat het via Sicilië en onder meer de Etna heel Italië door tot de brutale finaleweek in de Alpen en Dolomieten. Daar wacht de fietsers onder meer een monsterrit van liefst 5.400 hoogtemeters die hen twee maal over de legendarische Stelvio en de Mortirolo leidt. “Dit wordt geen lachertje”, beaamt ook Eddy Merckx, die de mannen als peter van Giro For Kids een warm hart toedraagt.

  • gfk1.jpg
  • gfk2.jpg
  • gfk3.jpg</li