Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vijf tips voor bezoekers van Euro Cycling XP

Vandaag is het zover. De eerste editie van Euro Cycling XP begint in het MECC in Maastricht. Grinta! is er alle dagen bij (vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 oktober) en geeft je alvast vijf tips. Verzeker jezelf nog snel van een kaartje!

Kom naar de opening
Een mooiere opening had Euro Cycling XP zich wellicht niet kunnen wensen, want niemand minder dan Eddy Merckx knipt het lint door. Hij doet dat vanmiddag om 13.00 uur. ‘De Kannibaal’, die in zijn wielerloopbaan 525 keer een overwinning binnensleepte, gaat nadien nog naar de stand van het fietsenmerk waaraan hij zijn naam heeft verbonden.

Grote merken zijn erbij
Oriënteer jij je deze weken op de aanschaf van een nieuwe racefiets of mountainbike? Kom dan zeker naar Maastricht, want verschillende merken tekenen present op Euro Cycling XP. Je hopt van stand naar stand en kunt zo alles goed bekijken en soms testen. Bekende merken als Cervélo, Ridley, Colnago, Cannondale, BMC, Pinarello en Eddy Merckx hebben een plaats op de beursvloer gekregen.

Profs geven het voorbeeld
Er komen heel wat (ex-)wielrenners- en rensters naar Maastricht. De namen klinken je ongetwijfeld bekend in de oren: Jurgen Roelandts, Laurens ten Dam, Marc Wauters, Marianne Vos, Johan Vansummeren en Erwin Nijboer (deze namen zijn slechts een greep!). Tijdens diverse clinics en workshops steek je van alles op. Let op: soms moet je je van tevoren inschrijven. Kijk daarom op de website van Euro Cycling XP.

Race tegen de klok in parking
De parkeergarage van het MECC wordt zaterdagavond omgedoopt tot een tijdritparcours. Hier vindt dan de Car Park Cannon Ball plaats. In twee categorieën (geschakeld en fixed gear) kruisen renners de degens in een bijzondere tijdrit. Om 17.00 uur zijn er voorrondes, vanaf 18.30 uur gaat het om de medailles. Je kunt deelnemen en toekijken als toeschouwer.

Bezoek Grinta!
Grinta! is aanwezig op Euro Cycling XP in Maastricht. Je vindt ons op stand N.440 van het MECC. Profiteer van onze beursactie of woon één van onze infosessies bij. Op zondagmiddag 22 oktober gaan we 50 kilometer fietsen met enkele rensters van het Lotto-Soudal Ladies Team. Achteraf ontvang je een goodiebag en een lunch in de Lotto-Soudal Kooktruck. Online inschrijven voor deze ride is verplicht.