Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vijf redenen om naar Bike MOTION Benelux te gaan

Na Velofollies is er opnieuw een grote fietsbeurs in de Benelux. Komend weekend (van 1 tot en met 3 maart) is er in de Jaarbeurs Utrecht Bike MOTION Benelux. Vijf redenen om hier naartoe te gaan.

1. Combineer bezoek met fietsrit

Combineer je beursbezoek met de openingsrit van het jaar en kom op de fiets. Er zijn een beveiligde fietsenstalling, een kleedruimte en douches aanwezig. Je fiets laat je meteen gratis checken in de speciaal daarvoor ingerichte servicestraat.

2. Test racefietsen en mountainbikes

Vrijwel alle toonaangevende race- en mountainbikemerken zijn vertegenwoordigd, van Merida en Specialized tot aan Trek en Canyon. Er is een complete hal ingericht als testparcours. Er staan hier diverse racefietsen klaar zodat je zelf kunt ervaren hoe stijf het frame is, hoe de schakelprestaties zijn en hoe het is om vol in de ankers te gaan met schijfremmen. Ook is er een uitdagend mountainbike indoor testparcours, e-powered by Bosch, inclusief rockgardens, korte klimmetjes en zand- en grindstroken.

3. Ontdek het ambacht

Op het Ambachtplein zijn diverse vaklieden aan het werk en vertellen ze over hun kunsten. Denk aan dipping, teksten airbrushen en chroomlakken, het vlechten van wielen en het repareren van carbonframes. Je volgt hier demonstraties en krijgt advies over het onderhoud aan je fiets. In het verlengde daarvan ligt de presentatie van Shimano. Shimano heeft een heuse werkplaats in Hal 8. Bij de experts in het Shimano Service Center kunnen bezoekers vragen stellen over de Dura-Ace, Ultegra en 105 groepsets, of over het elektronische schakelsysteem Shimano Di2.

4. Drink een biertje en volg de Omloop en Kuurne

Drink een heerlijk Belgisch biertje met je vrienden in het Kwaremont Koerse Kaffee terwijl je live naar de wedstrijden van het openingsweekend kijkt. De beste fietskoffies vind je bij Il Magistrale en Lola Bikes & Coffee.

5. Zoek je toertochten uit

Op het toertochtenplein in Hal 10 zijn diverse organisaties van toertochten uit binnen- en buitenland vertegenwoordigd. Hier zie je waar en wanneer je kunt deelnemen aan sportevenementen.