Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vijf cadeautips voor granfondo-rijders

Het is de tijd van de feesten en partijen, en daar horen geschenken bij! Grinta! geeft je inspiratie voor cadeau's voor je favoriete biker of bikester. Deze week vijf tips voor granfondorijders. Klik op de onderstreepte productnaam om direct naar de website ervan te gaan.

1. Fiets-gps: Wahoo Elemnt Bolt 
Eén van de – zo niet dé – handigste fiets-GPS waar we al mee reden, is deze Elemnt Bolt (lees onze review). Compact van vorm, een kristalhelder scherm en een plug and play bediening die zelfs de grootste digibeet niet kan afschrikken. Logt moeiteloos alle trainingsuren én wedstrijduren van de ware granfondist. 239,99 euro.

2. Dagrijverlichting: Bontrager Ion 200 RT en Flare RT
Trek en zijn onderdelenmerk Bontrager willen de veiligheid van fietsers in het verkeer verhogen en ze werken daarom hard aan meer bewustwording van de voordelen van dagrijverlichting. Natuurlijk willen ze ook de lichtjes verkopen die daar bij horen. De set van een Ion 200 RT voorlicht met Flare RT achterlicht houdt elke kilometervreter tot op twee kilometer afstand zichtbaar voor gemotoriseerd verkeer. Ook ’s nachts! 114,99 euro.

3. Regenjasje: Sportful Hot Pack 6. 
Je mag het ondertussen wel een iconisch jasje noemen: met de Hot Pack introduceerde Sportful het eerste supercompact opvouwbare regenjasje. De zesde generatie ervan heeft een hoge opstaande kraag, elastische manchetten en een licht rekbaar materiaal voor een perfecte pasvorm. Het weegt nog altijd slechts 86 gram. Da’s geen gewicht voor een granfondist! 99,90 euro.

4. Rolkoffer: Osprey Rolling Transporter 40.
Als ware granfondist stap je regelmatig op het vliegtuig voor een weekendtrip naar de betere bergtoertochten. Waar ben je dan zonder handig rolkoffertje? De nieuwste lichting trolleys van Osprey is robuust, ruim, goed georganiseerd en duurzaam. We zijn zelf al enkele maanden heel tevreden over deze Rolling Transporter 40. Valt op de transportband goed op, in dit Ruffian Red! 220 euro.

5. Bidonhouders: Tacx Ciro.
Hydrateren is de boodschap op weer een zonovergoten bergflank! Waar zou een granfondist blijven zonder twee betrouwbare bidonhouders? Tacx’ topmodel Ciro is voornamelijk van carbon gemaakt, weegt daardoor slechts 29 gram en werd ontworpen om een bidon optimaal te omklemmen. Hij bestaat in twintig varianten dus is er altijd wel eentje die bij je fiets en je outfit past. 17,99 euro.