Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Vijf cadeautips voor e-bikers

De feestdagen zijn aangebroken en Grinta! geeft elke week vijf cadeautips voor fervente fietsers. Deze week is het de beurt aan de e-bikers. Klik op de onderstreepte productnaam om direct naar de webpagina ervan te surfen.

1. Rugzak/tas: Notabag
De Notabag is een handige combinatie van tas en rugzak, opgevouwen niet groter dan 13 x 15 cm, uitgevouwen zomaar eventjes 45 x 65 cm groot. De reflecterende versie die we zelf gebruiken is niet alleen veilig in het verkeer, maar ook gemakkelijk voor een paar boodschappen! 29,90 euro.

2. E-bikezadel: Selle Royal eZone 
Een speciaal ‘e-bikezadel’? Hoezo dat? Wel, omwille van ‘eGrip’, een verstevigde achterkant waaraan je de (zware) e-bike probleemloos van de grond licht. Omwille van ‘eFit design’: een verhoogde achterzijde die schuiven op het zadel tegengaat. En omwille van ‘Acceleration control’: bepaalde zones zijn speciaal gevormd en voelen comfortabeler aan bij het wegfietsen. 89,90 euro.

3. Fietstassen: Thule Pack ’n Pedal Commuter Pannier 
Tassen uit de Thule Pack ’n Pedal reeks zijn een duurzame oplossing voor transportcapaciteit op de fiets. De Commuter Panniers hebben een laptophoes, verlichtingsvak en een handige draagriem. 119,90 euro.

4. E-bikehelm: Abus Pedelec 2.0 
E-bike of speed pedelec? Is 25 km/u voldoende of wil je met 45 km/u naar je werk kunnen? Wat je ook kiest, met een Pedelec 2.0 helm zit je altijd goed. Voldoet aan de e-bikenorm NTA 8776, zit heel beschermend rondom je hoofd, heeft een magneetsluiting en ook nog een oplaadbaar geïntegreerd LED-achterlicht. 139 euro.

5. E-bikebanden: Schwalbe E-One
Hoewel er niets elektrisch is aan de E-One (rubber geleidt stroom niet echt goed) is deze fietsband van Schwalbe wel degelijk ontwikkeld voor e-bikes, meer bepaald e-racers. Het is een wedstrijdband met V-Guard antileklaag en het ECE-R75 keurmerk voor snelle e-bikes. De Addix Race compound van de E-One is 28 mm of 32 mm breed en biedt extra stevige grip. Voor gewone e-bikes kijk je beter naar de Energizer banden van Schwalbe. 52,90 euro.

Gerelateerde artikels