Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Video: zo vat een alerte Ier een fietsdief in de kraag

Er worden jaarlijks heel wat fietsen gestolen. En er zijn er maar weinig die bij de rechtmatige eigenaar terugkomen. Een oplettende Ier besloot zelf de achtervolging in te zetten toen hij zag hoe op straat in Dublin een fiets werd gestolen. De heldhaftige Ier filmde zijn actie.

Fietsshopeigenaar Jozef Dobias betrapte de dief toen hij voor zijn kat even wat voer ging halen. Precies op het moment dat Dobias voorbij fietste, knipte de brutale man een slot door. Het geluid daarvan is in de video hieronder te horen (na 10 seconden).

Dobias besloot een eindje verderop te keren en de man te volgen. “Hij was er al snel vandoor gegaan”, zegt de Ier in nationale media. Wat volgde was een achtervolging van enkele minuten. “Het was een ‘verstandige’ dief, want bij de oude bibliotheek schakelde hij het licht in en zette hij ook een helm op.”

Om er zeker van te zijn dat het om diefstal ging, bleef Dobias de man aanvankelijk volgen. Toen die bij een station het kapot geknipte slot in een haag gooide, was hij overtuigd. “Het kon niet anders of dit was diefstal. Dat wilde ik niet laten gebeuren.”

Op het moment dat hij naar de trein wilde gaan, confronteerde Dobias de man met zijn daad (na 7 minuten). “You didn’t see fucking nothing”, prevelt hij. Maar als Dobias vertelt dat alles is gefilmd, gaat hij er toch maar als een haas vandoor… De fiets, Giant Liv Alight, liet hij achter.

Gerelateerde artikels