Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Video: oude landbouwer haalt getrainde triatleten in op steile bergpas

Getraind koppel: “Hij maakt ons belachelijk, hij is een beest.”

De twee getrainde triatleten Axel Carion en Andreas Fabricius wisten niet wat ze meemaakten toen ze voorbij werden gefietst door de 63-jarige Luís. Het duo uit Zweden en Frankrijk is bezig een wereldrecord te verbreken door in 58 dagen van Cartagena in Colombia naar Ushuaia in Argentinië te fietsen. 

Tijdens de recordpoging fietste het boertje uit het Colombiaanse Dabeiba het tweetal met speels gemak voorbij. Dat deed hij niet op het vlakke, maar op een bergpas van tweeduizend meter. De triatleten reageerden verbaasd en vernederd tegelijk na de inhaalmanoeuvre van de landbouwer, die dagelijks zo’n 100 kilometer fietst om zijn producten te kunnen slijten. “Hij maakt ons belachelijk, hij is een beest.”

Carion en Fabricius proberen hun krachten zo veel mogelijk te doseren in de hoop te recordpoging tot een succesvol einde te kunnen brengen. Zij zijn inmiddels aangekomen in Ecuador. Daarna gaat de route via Peru en Chili naar eindstation Argentinië. Daar hopen ze in maart aan te komen en zo het wereldrecord te verbeteren. Aan deze zware tocht is een goed doel verbonden: de brandweer in Zuid-Amerika.

Gerelateerde artikels