Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Video: ooit een mountainbiker op een rollende strobaal gezien?

Danny MacAskill gaat los in Schotse achterland.

Ga maar eens rechtop in je stoel zitten en bekijk de video hieronder. Danny MacAskill heeft zijn nieuwste stuntvideo gelanceerd. Daarin gaat de Schotse waaghals op een mountainbike de countryside van zijn thuisland in. De video ‘Wee Day Out’ is doorspekt met formidabele capriolen, bijvoorbeeld als MacAskill zich voortbeweegt op een rollende strobaal.

Met een ouderwetse stoomlocomotief verplaatst MacAskill zich naar het Schotse achterland. Op het moment dat zijn mountainbike het perron raakt start het nummer National Express van the Divine Comedy en begint zijn nieuwe stunttocht. MacAskill houdt zich staande op rollende strobalen, danst met zijn pedalen op wegwijzers, maakt alto’s en gaat zelfs even kopje onder met zijn Santa Cruz-mountainbike.

Bij het zien van de stunts in het achterland van Edinburgh lijkt het alsof het MacAskill allemaal heel gemakkelijk af gaat. Wel, niets is minder waar. Aan het einde van de video, als hij op het punt staat de stoomlocomotief terug naar huis te nemen, krijgen we nog enkele missers in beeld. Eerlijk is eerlijk: ook dat is aardig om te zien. MacAskill is ook maar gewoon een mens. 

Gerelateerde artikels