Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Video: Amador krijgt het aan de stok met politieagent

Duw- en trekwerk tussen agent en ploegmakker van Quintana.

Ophef rond Andrey Amador. De renner begeeft zich midden in een storm sinds hij het tijdens een training in Costa Rica aan de stok kreeg met een agent. De dienstdoender greep in toen hij de 30-jarige coureur van Movistar op de snelweg zag fietsen. Er volgde een flinke discussie, die haarfijn met een camera is vastgelegd.

Het liep mis op een snelweg in San José, de hoofdstad van Costa Rica. Amador mocht daar volgens de politieman niet rijden, en dus zette de motor rijdende handhaver de achtervolging in. Het ging er vervolgens niet al te zacht aan toe tussen de ploegmakker van Quintana en Valverde, zo is te zien in de video. Zelfs duw- en trekwerk werd niet geschuwd. De fiets van Amador, in 2015 nog de vierde renner in de Giro d’Italia, werd uiteindelijk in beslag genomen.

Het voorval kreeg een staartje toen het gefilmd bleek met een helmcameraatje. De media in Costa Rica brachten het verhaal groots naar buiten, wat Amador min of meer verplichtte om met een reactie te komen. Op zijn sociale media maakte hij excuses voor het opstootje langs de kant. De snelweg was inderdaad bedoeld voor verkeer dat minstens tachtig kilometer per uur rijdt, maar de manier waarop de agent met zijn fiets omsprong kon niet door de beugel. Respectloos, zo oordeelde de renner. 

Gerelateerde artikels