Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Veteraan (68) acht jaar aan de kant na dopinggebruik

Niet alleen professionele atleten snoepen wel eens uit het verboden potje. De 68-jarige Gérard Louis Robert, een renner die zich veel laat zien in het mastercircuit, is voor maar liefst acht jaar geschorst. De veteraan testte positief op het gebruik van testosteron.

De man uit Quebec (Canada) liep eind augustus vorig jaar tegen de lamp tijdens de baankampioenschappen in zijn stad. In zijn urine werden sporen van testosteron gevonden. Gérard Louis Roberts overtreding kwam aan de orde tijdens een hoorzitting. De autoriteiten legden hem een schorsing van vier jaar op.

Maar daar bleef het niet bij. Tijdens het proces kwam men erachter dat de Canadese master al eens eerder buiten de lijntjes had gekleurd. In 2009 overtrad hij ook al een anti-doping regel. Volgens het Canadese Anti-Doping Program (CADP) moest Robert voor acht jaar aan de kant. De 68-jarige renner accepteerde de schorsing. Dit betekent voor hem dat hij tot 10 oktober 2024 geen enkele sport mag uitoefenen. Althans, geen sport waarin de CADP de regels bepaalt.

Robert heeft een lange geschiedenis in de wielersport. Volgens berichtgeving in Canada heeft hij sinds 1970 1.007 overwinningen achter zijn naam gezet. Daartussen zitten 24 wereldtitels, 21 nationale titels in Canada en 24 in Frankrijk.